fredag 3 maj 2013

Turistmässans utställare - 2013

Bättre sent än aldrig - äntligen gör vi en presentation av alla utställare på Turistmässan 12-13 april. Utställarna på Turistmässan var Särna Sko- och klädeshandel, Turistföreningen i Särna, STF Turistgården, Adventure Dreams, Nordic footprints, Visit Idre, SFT Grövelsjön, Renbiten, Vara Vild, Fjätervålen, Spånbergs timmerhus, Länsstyrelsen, som berättade om bland annat PAN Parks (http://www.panparks.org/)  och Näringslivskontoret.
Kjell Spånberg och Peter Friebel
Här kommer en kort presentation av alla företag som var med på Turistmässan:
Särna blomsterhandel - En butik i Särna med kläder och skor i ett färgsprakande blomsterhav!
Särna Turistförening - Deras mål och uppgift är att sprida kännedom om Särna och kringliggande bygd samt verka för och vidta åtgärder, som befrämja Särnas ställning som turistort.

Turistgården Särna STF
Här kan du kombinera ett mysigt boende med fina möjligheter till naturupplevelse och avkoppling. Här finns Sveriges högsta vattenfallet Njupeskär, kall fjäll Fulufjället, urskog, det äldsta trädet och den mest unika fjällfaunan. Här finns också den kallaste vinter. Det finns fina vandringsleder, cykelvägar och spännande lättilgänglig natur runt knuten. I området finns en mängd  fina sjöar och rinnande vatten, här kan man fiska eller bara hyra kajak eller kanot och njuta av fina omgivningar. 

Adventure Dreams
Ligger vid gränsen mellan Sverige och Norge. De erbjuder hundslädsverksamhet med huskies både vinter och sommar. Våra läger är baserade på Idre Fjäll Ski Resort och i Särna, Sverige.
Adventure Dreams
Nordic Footprints
Nordic footprints erbjuder jakt och fiskeupplevelser, i norra Dalarna samt fiskeresor till utvalda platser i egen regi! Grundstenen i alla våra upplevelser är personlig service, små grupper, trevligt boende, god mat och självklart en bra upplevelse ute i naturen! Ni hittar oss på väg 311, mellan Sälen och Särna i ett litet samhälle som heter Husvallgölen. Du kan även boka din upplevelse direkt på vår online bokning!

Bergsgården
Lunchservering dagligen kl. 11-15 och vandrarhem samt tex. cykelläger och mycket mer.
SFT Grövelsjöns fjällstation
Lugn och ro, frisk luft och ett varsamt nyttjande av naturen präglar verksamheten här, 816 meter över havet på Långfjällets sluttning. Miltals med leder och spår gör det tryggt och lättillgängligt.

Renbiten
Upplev den samiska kulturen på nära håll Företaget Renbiten är ett litet samiskt familjeföretag som ligger i det underbart vackra Grövelsjön. Renbiten kombinerar renskötsel med egen förädling, butik & café samt samiska upplevelser.

Vara Vild / Husky gård
Vara vild är en bushcraftskola som grundades av människor som har en lång erfarenhet av att arbeta med vildmark och bushcraft relaterad verksamhet. I VaraVild går de samman för att ge dig de bästa och mest kompletta vildmarksupplevelser möjligt. Genom Hyskygård organiserar de hundspannturer, skijoring, nordic skidturer, hikes, fisketurer och andra vildmarksaktiviteter. Alla aktiviteter äger rum i den vackra vildmarken i området som bjuder på fjäll, skog, sjöar och älvar.
Knappgården
Här kan gästerna koppla av i bekväma omgivningar och njuta av fantastisk natur. Vi har 11 rum som alla har egen dusch, toalett, pentry och TV. Vi erbjuder även bastu, kabel TV, bordtennis och darts.

Fjätervålen
Härlig skidåkning i riktig fjällnatur. Här råder den friska fjälluften, lugnet och de vida vidderna, precis vad de flesta av oss behöver för att få ny energi under vintersemestern. Skidåkning - i väldigt bra backar med gott om åkyta, lutning och längd som passar såväl till tävlande elit som nybörjare, det hör förstås också till en riktigt bra skidsemester.

Spånbergs timmerhus F:A
Timrar i alla träslag, dimensioner och knuttyper med början 1976, då efter kurs hos Särna Timmerhus AB, kursledare Arvid Herrlin. Jöns Spånberg startade timmerhustillverkningen på 1960-talet. Kjell Spånberg driver idag företaget.
Tobbe Nilsson Foto
Fotograf med säte i Älvdalen som tar mycket fina naturbilder, sommar som vinter.

Visti Idre
Turistinformationsbolaget som föreser turister med information om vad man kan hitta på i vår kommun. Visit Idre - boende, aktiviteter, evenemang i Norra Dalarna: Älvdalen, Särna, Idre och Grövelsjön.

Tack alla ni som var med - arrangörer, utställare och besökare!
Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/04/turistmassan-16-utsallare-och-narmare.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/02/turistmassa-12-13-april.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/turistmassa-i-sarna-12-13-april.html//Frida Torsein