Knappgården - ett smultronställe på Särnaheden i Älvdalens kommun


Välkommen till Knappgården - ett smultronställe i Älvdalens kommun

Knappgården på Särnaheden mellan Särna och Idre

Idag passade jag på att göra ett "företagsbesök" på Knappgården, jag var ju ändå där på planeringsträff med Scandinavian Heartland-projektet.
Har du inte varit på Knappgården? Ta med någon du har nära, boka in en natt och njut av atmosfären, den fantastiska maten och den hjärtliga servicen!
Knappgården är något man inte glömmer - ett smultronställe att återkomma till.

Mat, service och atmosfär på Knappgården har mycket hjärta

Brasan sprakar i matsalen

Linnea och Nigel Tarr driver Knappgården
Linnea och Nigel Tarr har ett förflutet som krögare i Soho, London och i Kent men efter 26 år tröttnade de på stressen och längtade ut i vildmarken.
I 14 månader letade de efter sitt nya hem och hittade paradiset Knappgården på Särnaheden.
Nu driver de B&B och serverar mat endast till boende gäster.
Maten de serverar är till 99% lokalproducerad eller helt egenodlad och de har mycket vilt, fisk och andra lokala delikatesser på menyn. Allt bröd, alla desserter och olika sorters dryck gör de själva efter eget recept.
Nigel står till största delen i köket och Linnea serverar med stor omsorg och omtanke.

Fantastisk utsikt från Knappgården mot Städjan
På Knappgården kan man prata om det goda värdskapet!
- Under 2011 hade vi gäster från hela Europa och andra delar av världen, berättar Linnea. östeuropa, medelhavsländerna, Schweiz,Tyskland, Holland, Norge och Danmark mfl,mfl.
- Vi samarbetar med ett antal aktivtetsföretag i området och erbjuder bland annat vandringar, hundspann, fisketurer, skoter, fortsätter Linnea. Många besöker ju Fulufjällets Nationalpark och Njupeskär och vi är del Pan Park:s utbud av boende i området. Det är vi stolta över.
- Nu ser vi fram emot en bra vintersäsong med många återkommande gäster fram till vecka 10, då tar vi lite semester och hälsar på barn-barnen, avslutar Linnea, jag längtar efter mitt nya barn-barn!


Vi tackar Linnea och Nigel och "rullar" hem efter många fantastiska mål med god och omsorgsfyllt lagad mat - vi lär återkomma!
Läs mer om Knappgården på http://www.knappgarden.se/


//Karin Hellström