lördag 9 juni 2012

Röros - tur och retur på Kopparleden

Röros - tur och retur på Kopparleden
Har just kommit hem från en tvådagars-tur till Röros och tillbaks. Syftet med resan var att träffa turistorganisationer, näringslivskollegor och mc-cyklister i Norge för att få fler samarbetspartners i utvecklingen av Kopparleden i samverkan med Interreg-projektet Scandinavian Heartland II.
Som ni säkert redan vet är www.visitkopparleden.com ett resultat av projekt Scandinavian Heartlnad I (SH I) och Älvdalens kommun fick efter projektets slut ta över "produkten/portalen" Kopparleden - från världsarv till världarv på mc. Benny Tator på Attraktionsbyrån finansieras på 10% av SH I för att utveckla Kopparleden vidare för kommunen fram till 2013. Kopparleden kommmer även att finnas med i SH II då man ser stora utvecklingsmöjligheter för leden.
Kopparleden erbjuder härliga mc-vägar och fantastiska naturupplevelser i både Norge och Sverige

Karin Hellström och Mia Faldmo på Turistbyrån i Engerdal
Vårt första möte var på Engerdals Turististbyrå där Mia Faldmo tog emot oss och berättade om deras arbete med besöksnäringen på Destination Femund Engerdal.
Vad kan Destination Femund Engerdal erbjuda på Kopparleden?
Färden gick sedan vidare till Tynsets Näringshage där vi träffade Ole Sylte Heggset projektledare för Scandinavian Heartland I/II på norska sidan, och andra intresserade av Kopparleden.
På Tynset Näringshage träffade vi projektledare för SH I/II och andra intresserade som var nyfikna på Kopparleden
Sista mötet på denna turen hade vi idag på förmiddagen då vi hade bokat möte med Hilde Myhrén på Destination Röros. Idag firade man Motorcykelns Dag i Röros och många entusiastiska mc-förare träffades i regnet...
Hilde från Destination Röros tillsammans med mc-entusiaster från Röros på Motorcykelns Dag
Nu fortsätter samarbetet med att utveckla Kopparleden. I slutet av denna månaden blir det stor mc-träff med 1 000 HD i Röros. Då blir det troligtvis en tur igen för Benny för att knyta nya kontakter och marknadsföra leden.
På vägen hem mot Älvdalen mötte vi flera gäng med mc-cyklister på Kopparleden!
Kör du motorcykel och åker turer på Kopparleden? Vill du skriva på Kopparledens blogg om dina uplevelser på leden? Hör av dig till Benny på ab@telia.com eller till mig på karin.hellstrom@alvdalen.se
Gilla Kopparleden på Facebook https://www.facebook.com/khellstrom1#!/Kopparleden

//Karin Hellström