måndag 2 juli 2012

"Happy hanging" med VaraVild!

"Hammocking"- att sova i en hängmatta upphängd i ett träd!
Har du tröttnat på att ligga på ett knöligt liggunderlag i ett tält?
Här har du lösningen - gå ut på en tur "hammocking" istället! VaraVild är en bushcraftskola som drivs av Erica och Peter i Höstsätern i norra Älvdalens kommun och som utbildar både vuxna och ungdomar i hur man ska överleva i naturen.
"Hammocking" är det allra senaste och Erica berättar för mig att VaraVild är unika i Sverige med att erbjuda detta.
- Vi har just haft ett läger för 14 engelska ungdomar, de har varit ute "hammocking" i fem dagar i vårt område häromkring, berättar Erica. Jag får tackbrev varje dag från deltagarna - de var nöjda med mat, aktiviteter och inte minst "happy hanging" - trots regnet.
14 engelska ungdomar deltog på en utbildning under fem dagar i juni - mycket uppskattat!
- Vill man köpa en egen "hammock" kan man göra det i vår webb-shop. Där finns i olika kvaliteter och prisklasser. Läs mer på http://www.huskygard.se/olshop/index.html?lang=sv
- Du kan även anmäla dig till ett läger där vi lär ut hur man kan gå till väga, vi kommer även att anordna flera under sensommaren och hösten, fortsätter Erica.
- Vi tycker att det är viktigt att man har "rätt grejor" när man är ute och lämnar därför rabatt på webb-shopen till de som går våra kurser. Det är uppskattat.
Bushcraft - att lära sig att leva "unplugged"
 Är du intresserad av vad det innebär med bushcraft och "hammocking"?
Gå in på VaraVilds hemsida och se på YuoTube-filmerna som Peter lägger ut - helt suveräna!
http://www.varavild.se/index.html?lang=sv

Efter en timmas diskussioner om kommunikationer, transporter, projektsamarbete, utvecklingen av besöksnäringen i kommunen mm,mm tackar jag Erica för samtalet. Jag måste ställa en sista fråga - vem är målgruppen för bushcraft?
- En man, 35-55 år med stort intresse för naturen. Men, fortsätter Erica, jag börjar få förfrågningar från tjejer också och jag planerar att arrangera tjej-turer själv. Det finns en marknad för det!
Erica på VaraVild
Som sagt - gå in och titta på filmerna som Peter lagt in på YouTube och ta del av äventyret i skogen!
http://www.youtube.com/watch?v=PfXdRn7uUcY&feature=youtu.be&a

//Karin Hellström