Cykelvasa och skolvandring

Denna vecka var jag, Frida Torsein, i Sälen för ett möte om Vasaloppsarenan. Under mötet diskuterade vi Cykelvasan och skolvandringen som de började med förra året. Cykelvasan är, liksom Vasaloppet, fullbokat, och den 16-17 augusti kör det igång. På mötet var representanter från Mora och Malung-Sälens kommun, Mats Rylander, Anders Holmberg och Anders Selling på Vasaloppet med.

Eftersom det är ett väldigt stort arrangemang med mycket logistik och många besökare vill Vasaloppsarrangörerna den 17 augusti bjuda in kommunalråd, oppositionsråd, kommunchef och även mig och Karin Ardefelt på näringslivskontoret för att visa vilken stor apparat hela tillställningen är.

Cyklar längs cykelleden i Vasaloppsarenan.
Förra året arrangerade Vasaloppet en skolvandring för utvalda fyror i Malung-Sälen, Mora och Älvdalen. Även i år kommer en skolvandring att ske, och antagligen blir det den 4 september. Då är kommunchefer, kommunalråd och näringslivschefer/samordnare också välkomna att medverka. Tyvärr är jag och Karin Ardefelt på en konferens i Stockholm denna dag.

Bild från förra årets skolvandring.
Inför Cykelvasan ska vi ha ett möte med näringsidkare och andra som är intresserade av att ha någon aktivitet under cykelloppet. Detta möte kommer att bli den 29/5, på Postiljonen, kommunhuset, klockan 18.30.

Syftet med mötet är att träffas och diskutera hur vi kan dra nytta av Cykelvasan och VasaloppsArenan, tex. med exponering under Vasaloppets sommar- och vintervecka samt paketering av produkter för våra besökare, med fokus på området i och nära anslutning till VasaloppsArenan.

Detta möte är öppet för alla företag som vill ha en aktivitet eller arrangemang i samband med sommarveckan (Cykelvasaveckan). Sprid gärna informationen till andra personer som kan ha idéer kring Vasaloppet och VasaloppsArenan. Kom och spåna!

Har du frågor?
Kontakta Tatjana på Visit idre – tatjana@visitidre eller mig Frida Torsein på frida.torsein@alvdalen.se


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/09/fjardeklassare-fick-uppleva.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/12/vasaloppet-vasaloppsarenan.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/04/blog-post.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/09/cykel-i-vasaloppsarenan.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/07/nyhetsbrev-fran-naringslivskontoret-i.html



//Frida Torsein