Ett rabattkort för turister som rör sig mellan Sverige och Norge

Scandiscount heter ett norskt företag som säljer rabattkort till turister. Detta kort säljs i Norge och några platser i Danmark, men nu kan även svenska företag ansluta sig och erbjuda rabatter genom detta kort. Något företag i vår kommun har redan anslutit sig, och kanske finns det fler som ser möjligheter med detta?
Så här ser rabattkortet ut.
Jan H. Schaaphok på Scandiscount besökte Turistmässan den 13 april i år, och träffade flera av utställarna, och även min kollega Karin Ardefelt. Eftersom detta rabattkort kan gynna även våra turistföretag kan det vara bra att ni får ta del av informationen, och det rör sig ju mycket turister i vår kommun, och många av dem kommer kanske att röra sig över gränsen mellan Sverige och Norge med tanke på att man just nu håller på att få till bokningsbara turistpaket som sträcker sig över nationsgränsen.

Här är två av profilerna för Scandiscount som kom och besökte Turistmässan i mitten på april.
Rabattkortet kommer att säljas på Stenalines båtar och kostnaden för entreprenören att vara med är den rabatt som man erbjuder, och det är just denna rabatt som ska locka besökarna att åka till din destination.

Karin Ardefelt minns de rabatthäften som de köpte i Göteborg, och av sin syster fick hon höra att de fortfarande finns kvar i städerna och är mycket eftertraktade. Karin berättar också att det dessutom är mycket populärt med olika rabattsystem i Europa, det är något som många turister efterfrågar. Om detta är något för vår destination det ska bli spännande att se, men visst är det många av våra besökare som åker med Stenabåtarna över till Sverige. Här kan man läsa mer om ett av rabatthäftena i Göteborg:

Rabattkortet kan användas på aktiviteter, museer, övernattningar och restauranger. Att rabattkortet kommer finnas med på Visit Norge är på gång, vilket kan innebära att man indirekt kan bli marknadsförd även där genom att man finns med på rabattkortet. För att läsa mer och anmäla sig, gå in på:
http://www.scandiscount.no/
http://www.scandiscount.no/sign_up/



//Frida Torsein