tisdag 17 december 2013

Beate från Grövelsjön, deltog i Entreprenörshelgen 2012

Är du mellan 18-35? Studerar du fjäll och turism, är du kommuninvånare som vill vidareutveckla fjällregionen, eller kanske säsongsanställd? Då ska du passa på att göra som Beate gjorde för två år sedan, sök in till årets Entreprenörshelg som i år kommer att hållas på Grövelsjöns Fjällstation. Under helgen erbjuds du en "företagarskola", du får möjlighet att skapa nätverk med andra etablerade och blivande entreprenörer och mycket mer. Här kan du ta del av hur Beates upplevde Entreprenörshelg för två år sedan.
 
Beate på sin Alpackagård

Ansök nu om en plats på Entreprenörshelgen 2014 som går av stapeln på Grövelsjöns fjällstation 24-26 januari. Skicka ett mail till anna@sitedestination senast 20 december och berätta varför just du är fjällvärldens nästa entreprenör.

Entreprenörshelgen sker genom ett samarbete mellan projekten W7 och Site Destination samt kommunerna Engerdal, Älvdalen, Malung-Sälen och Trysil.
 
Beate från Grövelsjön, deltog i Entreprenörshelgen 2012

Vad är din affärsidé?
Vandring med alpackor i Grövelsjöfjällen. Tanken är att det ska vara en åretrunt aktivitet. Kommer även att öppna ett café med butik med försäljning av alpacka produkter.

Vad har du gjort sedan 2012?
Vidareutvecklat min affärsidé, köpt en gård och alpackor. Samtidigt arbetar jag deltid på Grövelsjöns fjällstation.

Vad var bra med Entreprenörshelgen?
Alla komponenter, ett bra sätt att lära sig om företagande i Sverige och Norge. Helgen var en möjlighet att få information om vad det innebär att vara entreprenör samt få input från övriga deltagare.

Hur hjälpte Entreprenörshelgen dig?
Jag visste att jag ville ta över en gård och driva affärsverksamhet, men inte vad det skulle handla om. Efter helgen växte min affärsidé fram.


Läs mer genom att klicka på länken nedan.
 
http://www.sitedestination.com/sv/info/arbetsomraden/kompetensforsorjning/entreprenorshelg

// Karin Ardefelt