tisdag 10 december 2013

Företagsbesök - kanske är du rätt person att driva Uvboet?

Igår, måndag, var Frida och Karin på företagsbesök. Vi besökte vandrarhemmet - eller botellet - Uvboet i Åsen, Älvdalen. Sune Rytter tog emot oss och visade oss det stora arbete de lagt ner på att göra i ordning den gamla skolan i Åsen till botell.

Botell Uvboet
Sune berättar att den ekonomiska föreningen Auvin, som gör i ordning Uvboet, letar efter en entreprenör som vill arrendera och driva botellet. Tanken är att verksamheten ska kunna dra igång vecka 7, i samband med Vasaloppet, och redan då får gärna en entreprenör finnas som vill driva Uvboet.

Under de få månader som renoveringsarbetet pågått har det hänt mycket. Karin som varit där tidigare ser stora skillnader mot innan. Byggnaden kommer att inhysa 9 rum, med sammanlagt 44 bäddar. I den gamla gymnastiksalen kommer det att finnas ytterligare 12 bäddar. Tanken är att Uvboet ska kunna ta emot en hel busslast.
Det kanske ser rörigt ut på bilden, men renoveringsarbetet gav ett mer strukturerat intryck när man tittade in i rummen.
Den entreprenör som vill kan alltså arrendera fastigheten, isrinken (som på sommaren kommer vara husvagnsparkering), Åsens tempererade bad, minibutiken och idrottshallen. I huvudbyggnaden finns det idag ett gym, och när allt är färdigställt ska det finnas matsal samt en minibutik. Huvudingången, trappan och 3 av rummen kommer att vara handikappanpassade. Sune berättar att den som driver Uvboet bör vara driftig och marknadsföringskunnig nog att få ihop minst 1500 gästnätter, för att det hela ska gå runt.

Skapandet av en toalett i ett av rummen.
Åsen har mycket att erbjuda kommande gäster - vandringsleder, cykelmöjligheter, storslagen natur, fiske, skotersafari och levande fäbodar är bara några av aktiviteterna.

I dagsläget har Auvin 4 anställda genom Arbetsförmedlingen, vilket gör att de inte bara skapat arbetstillfällen, utan även att renoveringsarbetet kan gå snabbare.

Är du intresserad av att driva Uvboet? Kontakta oss på Näringslivskontoret så förmedlar vi kontaktuppgifterna.


Läs mer:
www.uvboet.se
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/11/foretagsbesok-i-industrins-tecken.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/11/inbjudan-till-en-kvall-med-diskussioner.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/11/naringslivskontoret-besoker-wasasten.html//Frida Torsein