fredag 4 december 2015

Lunchmöte på Lövåsgården

I tisdags hölls lunchmöte på Lövåsgården - och ett 20-tal personer kom på frukostmötet. Bland presentatörerna fanns Idrefjällens Snöskoteruthyrning, projekt Vision 2021, Visit Idre, Idre Fjäll och fler.

Karin Ljudén och Anders Doverskog
Först ut var Anders Doverskog, ny ägare på Lövåsgården, att presentera sig själv och företaget. Anders och hans fru Linda tog över i maj i år, och ser nu fram emot första vintersäsongen. De arrangerar julbord onsdagar och lördagar fram till jul. Lövåsgården har 65 bäddar, varav 15 bäddar är självhushåll. Just nu finns det fina längdskidspår i sträckorna 2,5 km och 5 km.

Charlie Yvander
Charlie Yvander, som tillsammans med sin bror Niklas Eriksson driver Idrefjällens Snöskoteruthyrning, berättade om verksamheten som de tog över för ganska precis ett år sedan. De har under vintersäsongen öppen 8-17 under alla 7 dagarna i veckan. De är inte bundna till något speciellt skotermärke, utan har flera olika snöskotrar som passar de flesta, den erfarna, oerfarna, den som vill köra själv eller familjer. Även om de hyr ut skotrar och har guidade turer, ser de till att ordna boende för de som vill det. De arrangerar även kurser för de som vill ta skoterkort, och har servicen med utkörning av skotrar.

Stefan Nordin, Företagarna
Stefan Nordin, som är styrelseledamot i Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön berättade om företagarnas verksamhet och varför man ska vara med i företagarna. 4 av 5 jobb skapas i små företag, och företagarna är en organisation för att skapa opinion, både lokalt, regional och nationellt.

Torbjörn Wallin
Torbjörn Wallin, som är projektledare tillsammans med Leo Persson i projektet Vision 2021 berättade om projektet. De har under hösten genomfört en seminarieserie om tre tillfällen, och samtidigt har en förstudie påbörjats som avslutas till våren. Till förstudien och seminarieserierna har man tagit in två processledare; Ola Granholm och Kjell Nohrstedt. Tanken är att förstudien ska utmynna i ett treårigt projekt, och i dagsläget är 150 företag i området Särna, Idre och Grövelsjön med i arbetet.

Fredrik Nilsson, Visit Idre
Fredrik Nilsson berättade om  de turistiska siffrorna i länet jämfört med i vårt område, där Visit Idres verksamhetsområde kommer på andra plats i länet när det gäller turismen (exkluderat den turism som bara reser igenom området). I vårt område finns det 16 000 bäddar, och Visit Idre har i dagsläget 110 medlemmar genom Norra Dalarnas Turistråd, som är den näringsdriva förening som äger Visit Idre.

Peter och Malin, Idre Fjäll
Idre Fjäll var sist ut att berätta om världscupen i skicross som de arrangera 12-14 februari. Världscupen är ett stort arrangemang, där bland annat SVT kommer att sända. Känner du att du vill vara volontär under världscupen - kontakta Malin Källström: Malin.Kallstrom[at]idrefjall.se !Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/05/nytt-datum-valkommen-pa-frukostmote-ons.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/10/frukostmote-pa-hotell-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/08/frukostmote-pa-hotell-alvdalen.html//Frida Torsein