torsdag 11 februari 2016

Raiden återuppstår!

Det var en gång en längdskidtävling i Norra Dalarna som hette Raiden. Starten gick i Drevsjö i Norge och fortsatte över fjället ner till Idre By som var målet för den första etappen. Dagen efter startade alla i gemensam start på Idresjön, klättrade upp på Idre Fjäll och vidare ner mot målet i Särna. 

Många har längtat och frågat efter Raiden, så nu tänker vi väcka liv i den igen! Lite ändringar blir det med fortsatt lagom tufft, både för elit och motionär. Viktiga förutsättningar för tävlingen är att återskapa den höga trivselfaktorn, en unik tävling med annorlunda skidupplevelse. Längdskidåkning är en del av kulturen i Dalarna och vi vill återskapa ett evenemang som drar över 10 000 personer till Norra Dalarna.

Raiden 2016 kommer heta "Raiden Unplugged" och blir en tävling för inbjudna åkare, vissa platser kommer att släppas för allmänheten och du kan anmäla dig genom att klicka på "anmälan" nedan på sidan. Årets tävling kommer att ha både start och mål i Grövelsjöområdet, detta år går det inte att förlägga bansträckningen till Idre By p.g.a. skogsavverkning.

Under Raiden 2017 kommer start att ske i Grövelsjön och målgång mitt i Idre by, en sträcka på drygt 5 mil. Startplats blir Lövåsen, upp till STF Grövelsjön Fjällstation, förbi Storsätra Fjällhotell och vidare genom skogen längst älven mot Idre. Loppet kommer gå längst delar av den gamla postvägen som gick från Grövelsjön till Idre förr i tiden. Dag 2, 2017, startar tävlingen åter i Idre med målgång i Särna.


Fakta om Raiden Unplugged 2016
Datum: 12 Mars
Starttider:  Damer Elit: 10:00, Herrar Elit: 10:10, Vipklass Dam/Herr: 10:15
Tävlingsform: 25km klassisk stil, med tillåtelse för skejt inom vissa uppförsbackar som är markerade.
Bana: Start och mål i Lövåsen, Grövelsjön. Banan kommer gå i skogs- och fjällterräng från Lövåsen upp till Fjällstationen och ner via Storsätra Fjällhotell. Banan bygger på natursnö och upplevelser under vägen.
Startavgift: 100kr
Anmälan sker via denna länk

Boende: Boende på hotell och stugor kan bokas via Visit Idre på www.visitidre.se


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/02/foretagsbesok-algparken-pero-och-rv-el.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/02/information-om-lokalt-ledd-utveckling.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/01/kommunstyrelsen-bjod-in-till.html//Frida Torsein