Åk till Skattungbyn och lär dig mer om Bygdens Saluhall - en nytänkande modell som underlättar för konsumenter och producenter att göra affärer, utan mellanhänder! Presentation av Albin Ponnert, som utvecklat konceptet.
Under eftermiddagen får du lära dig mer om:
- Historien och tankarna bakom Bygdens saluhall
- Grunderna för att skapa en utlämningsplats i just din kommun
- Hur man går från ord till handling
- Inblick i det digitala verktygen - Local Food Nodes
NÄR: 22 april kl. 15.00-17.00
VAR: Skattungbyns bystuga
VEM: Du som vill handla lokalt producerad mat eller du som producerar bra mat lokalt
Lokalt producerat fika serveras i pausen. Kostnad 50 kr.
Kort om Bygdens Saluhall:
- Man bestämmer en tid och plats för utlämning
- Producenterna lägger upp vilka varor man har till försäljning
- På bestämd tid och plats träffas alla, varor lämnas ut och betalas
(Samma grundprincip som de finska reko-ringarna som på några år har blivit en folkrörelse med 160-170 utlämningsplatser och 250 000 aktiva medlemmar)
Läs mer på www.localfoodnodes.org eller maila/ring Nina Lindunger: nina-lindunger@gmail.com, 0730-865382
Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/visste-du-att-du-kan-anvanda-din.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/lyckad-kurs-i-livsmedelshygien-i-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/praktikplatser-eller-handledning-for.html
//Frida Torsein
![]() |
Local Food Nodes |
Under eftermiddagen får du lära dig mer om:
- Historien och tankarna bakom Bygdens saluhall
- Grunderna för att skapa en utlämningsplats i just din kommun
- Hur man går från ord till handling
- Inblick i det digitala verktygen - Local Food Nodes
NÄR: 22 april kl. 15.00-17.00
VAR: Skattungbyns bystuga
VEM: Du som vill handla lokalt producerad mat eller du som producerar bra mat lokalt
Lokalt producerat fika serveras i pausen. Kostnad 50 kr.
Kort om Bygdens Saluhall:
- Man bestämmer en tid och plats för utlämning
- Producenterna lägger upp vilka varor man har till försäljning
- På bestämd tid och plats träffas alla, varor lämnas ut och betalas
(Samma grundprincip som de finska reko-ringarna som på några år har blivit en folkrörelse med 160-170 utlämningsplatser och 250 000 aktiva medlemmar)
Läs mer på www.localfoodnodes.org eller maila/ring Nina Lindunger: nina-lindunger@gmail.com, 0730-865382
Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/visste-du-att-du-kan-anvanda-din.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/lyckad-kurs-i-livsmedelshygien-i-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/praktikplatser-eller-handledning-for.html
//Frida Torsein