Nyhetsbrev april 2017

Nu är april till ända och maj har kommit med sol och ännu längre dagar. Vi har summerat april 2017 med nyheter som att ungdomar (Åk9-ÅK1 på gymn.) erbjuds driva företag som sommarjobb, Skatteplaneringsträffar för företagare, praktikplatser, Årets Nyföretagare, Årets Företagare och mycket mer.

Roligaste sommarjobbet!
Roligaste sommarjobbet
I år erbjuds ungdomar i ÅK9 på grundskolan och ÅK1 på gymnasiet möjlighet att starta ett företag
och förverkliga en affärsidé som sommarjobb, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar. Kanske kan ni starta en webbshop, arrangera en fotbollsturnering eller öppna ett eget sommarcafé? Läs mer på länken nedan!
Läs mer och hitta länk till anmälan här

Erbjud praktikplatser
För företag som kan tänka sig att ta in praktikanter, finns det ett webformulär att fylla i för att matchas med en praktikant. Kanske är en praktikant din framtida anställda?
Läs mer

Skatteplaneringsträffar
Skatteplaneringsträffar hålls inom kort i Älvdalen respektive Särna. Först en träff på vardera plats om skatteplanering för enskilda firmor och sist en träff på vardera plats om skatteplanering för aktiebolag. Mer information hittar du här.
ÄLVDALEN
När: 5 maj - För dig med enskild firma
Tid: 07:30 - 09:00
Var: Salem, Dalgatan 95, Älvdalen

När: 19 maj - För dig med aktiebolag
Tid: 07:30 - 09:00
Var: Salem, Dalgatan 95, Älvdalen

SÄRNA
När: 18 maj (OBS sista anmälan 15 maj)
Tid: 07:30 - 09:00  - För dig med enskild firma
Tid: 11:30-13:30 - För dig med aktiebolag
Var: Knappgården, Heavägen 51, Särna
Länk till anmälan

Annica Nilsson, Staffan Derning,
Marit Norin och Torbjörn
Zachrisson
Utmärkelser i kommunen 
Vi har under april hunnit med att avslöja Årets Företagare och Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun. Utmärkelserna gick till Staffan Derning, Idre Himmelfjäll och Annica Nilsson, Dalafötter. Stort grattis till er!

Vi kan även avslöja att Rockdale tilldelats Coompanions årliga pris till Årets Kooperativ i Dalarna. Ett stort grattis även till er!

Frukostmötet på husfabriken i Särna
I onsdags hölls frukostmöte i Särna, närmare bestämt i 3-Visions och Byggmästers lokaler på industriområdet i Särna. Frukostmötet var mycket välbesökt, och ett flertal av deltagarna passade på att följa med på den guidade visningen av fabriken.
Förutom avslöjandet av Årets Nyföretagare och Årets Företagare fanns även Dalarna Science Park, Hela Sverige ska Leva, Byggmäster och 3-Vision samt Idre Himmelfjäll på plats.
Läs mer om frukostmötet här

Almedalsveckan - företag i Dalarna erbjuds deltaga
"AlmeDalarna 2017" är namnet på ett projekt som samordnar alla Dalakommuners deltagande under Almedalsveckan. Nu erbjuds även möjligheten för företag i hela Dalarna att vara med.
Läs mer

Marie Mörk, Sportkullan
Företagsbesök under april
Under april hann vi med ett antal företagsbesök. Bland företagen vi besökt fanns Sportkullan, Festins och Pressmaster. Det var mycket spännande att få ta del av dessa företags verksamheter och vi hoppas få se mer av er framöver. Vill du att vi besöker ditt företag, hör av dig till oss så kan vi boka in ett besök. Stort tack till Pressmaster, Sportkullan och Festins för att vi fick komma och besöka er!

Upphandlingsdialog Dalarna
Nu bjuder Upphandlingsdialog Dalarna till ytterligare ett utbildningstillfälle, där ni får lära er om upphandlingsprocessen och hur det går till att lämna anbud. Efter seminariet har ni fått grundläggande kunskaper och verktyg så att ni kan lämna anbud och göra affärer med offentlig sektor. Om ni har behov kan ni få individuell rådgivning till ett reducerat pris.
Mer info


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/05/passa-pa-att-lara-mer-om-skatter-for.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/arets-kooperativ-i-dalarna-finns-i-var.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/arets-nyforetagare-i-alvdalens-kommun.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/arets-foretagare-i-alvdalens-kommun-2016.html


//Frida Torsein