Nyhetsbrev näringsliv oktober 2022

Nyhetsbrev för näringsliv för oktober månad har precis kommit ut. Passa på att läsa mer om Företagarkonferensen 11-12 november, starta eget-kursen som drar igång i november, ägarskiftesseminariet 22 november, om svaren från bankenkäten och mycket mer.

Var med och påverka Älvdalens kommuns framtid!
Den 11-12 november går en viktig konferens av stapeln: Företagarkonferensen. Konferensen är en mötesplats för näringslivet, tjänstepersoner, politiker och eldsjälar i föreningar. Syftet med konferensen är att prata framtid och möta den tillsammans.

På uppdrag av Företagarna Älvdalen har företaget Bonda fått i uppdrag att planera Företagarkonferensen. Älvdalens kommun är medarrangör. I år är konferensen förlagd till Tällberg. 

Datum: 11-12 november
Tid: klockan 09.30 den 11 november till klockan 13.00 den 12 november
Plats: Greens Hotell i Tällberg
Kostnad: 2245:- för medlemmar i Företagarna (ex. moms och del i dubbelrum. 200:- i enkelrumstillägg) 2645:- för icke medlem i Företagarna (ex. moms och del i dubbelrum. 200:- i enkelrumstillägg)
Priset inkluderar: Fika, lunch, 3-rätters middag, tillgång till relaxavdelning, övernattning med frukost
Sista anmälningsdag: torsdag 27 oktober (begränsat antal platser). 
Läs mer och anmäl dig här

I november är det dags för starta eget-kurs!
Starta eget-kursen är i sju delar och du får lära dig allt från bokföring, moms och marknadsföring till hur du gör för att köpa företag eller lära dig att sälja mer. Även avtal och försäkringar får du lära dig mer om.
Läs mer och anmäla dig här


Frukostmöten under hösten
23 november - Idre Fjäll, Kött & Fiskbaren
Klockan 07:30-09:00, men kom gärna strax innan för att hinna ta frukost innan programmet drar igång.

9 december - Rots Skans i Älvdalen
Klockan 07:30-09:00, men kom gärna strax innan för att hinna ta frukost innan programmet drar igång.


Ägarskifte - kostnadsfritt seminarium
Välkommem på ett webbinarium om ägarskifte med Sanna Arnfjorden Wadström (på bilden ovan), vd på Sinf, den 22 november kl. 18.30-19.30.

Du har även möjlighet att få ett antal timmars coachning om du själv står inför ett ägarskifte eller är på gång att ta över ett företag.

VAD: Seminarium om ägarskifte
VAR: Digitalt
NÄR: Den 22 november klockan 18:30-19:30
FÖR VEM: För dig som ska eller funderar på att sälja ditt företag eller du som ska eller funderar på att ta över ett företag.
Anmäl dig till seminariet

Svenskt Näringslivs ranking i lokalt företagsklimat
Varje år gör Svenskt Näringsliv en undersökning bland landets företagare. Undersökningen visar vilka kommuner i landet som är mest företagarvänliga. I årets undersökning hamnar Älvdalens kommun på plats 173 av Sveriges 290 kommuner. Jämfört med 2021 är det ett totalt tapp på 40 placeringar.
Läs mer om Älvdalens kommuns ranking

Svaren från bankenkäten
Bankernas fysiska närvaro har försvunnit från Älvdalens kommun. För att ta reda på vad företag och föreningar i vår kommun tror om framtiden och hur behovet ser ut av ett lokalt bankkontor skickade vi ut en enkät under tidig höst 2022. Svaren är nu sammanställda och vittnar om att det är viktigt med en lokal bank.
Läs mer och ta del av enkätrapporten


Känner du till Mikrofonden?
Mikrofonden erbjuder garantier och kapitalinvesteringar till företag, föreningar, kooperativ, verksamheter och projekt inom social ekonomi och lokal utveckling. Med över 100 genomförda investeringar kan Mikrofonden stolt titulera sig Sveriges största sociala investerare (social impact investor).
Läs mer om Mikrofonden!


Uppdatera dina företagsuppgifter
Företaget Update System tillhandahåller kommunens företagsregister. Nu kan du enkelt uppdatera dina uppgifter genom att gå in på denna sida för att uppdatera.


Upphandlingar
Här hittar du både lokala och regionala upphandlingar.
Annonserade upphandlingar lokalt
Planerade upphandlingar lokalt
Upphandlingar Region Dalarna
Upphandlingar Länsstyrelsen Dalarna
Upphandlingar Trafikverket


Kurser för dig som företagare
Du som företagare har möjlighet att gå ett stort antal kurser för att utveckla dig själv och ditt företag genom Digilo. Ett axplock av korta kurser som finns digitalt är:
- Excel
- Rekrytera med LinkedIn
- Bokföring för nybörjare
- Sökmotoroptimering
- Förstå ditt bokslut
- IT-säkerhet för ditt företag

För dig som vill veta mer om cirkulära affärsmodeller finns det också kurser. Kursen är i åtta steg. Det är organisationen CirEko som erbjuder detta kostnadsfritt just nu.


Läs mer:
Starta eget-kurs i november
Nominera en stjärna
Företagsrådgivning för nya och etablerade företag
Var mer och påverka Älvdalens kommuns framtid



//Frida Torsein