Nyhetsbrev från näringslivskontoret - maj 2011

Nyhetsbrev från näringslivskontoret i Älvdalen – maj 2011

Välkommen på Företagsmässa den 13-14 majKom och träffa näringslivskontoret på Företagsmässan den 13-14 maj i Ishallen i Älvdalen. Vi har en monter tillsammans med Länsstyrelsen, ALMI, Coompanion, Arbetsförmedlingen och W7 Dalarna. Passa på - vi svarar på Dina frågor.
Varmt välkommen!
Läs mer om företagsmässan på www.acudira.se/foretagsmassan

Följ oss på bloggen och FacebookDu följer väl vårt arbete på bloggen och på Facebook? Vi uppdaterar flera gånger i veckan och Du kan läsa om vad vi gör och hur vi jobbar för ett bättre företagsklimat i Älvdalens kommun.
På drygt två månader har vi haft 1 700 träffar på bloggen! På Facebook hittar du oss som Näringsliv Älvdalen.
Följ oss på Företagsmässan via dessa sociala medier!

Årets nyföretagare
Näringslivskontoret utser varje år Årets nyföretagare i Älvdalen. I år är det Malin och Lotta Holmgren på Fjällposten i Idre som fått utmärkelsen. Motiveringen är:
”Systrarna har under två år på ett engagerat sätt utvecklat och utökat verksamheten till att innehålla förutom annonsbladet Fjällposten även en reklambyrå och produktionsbyrå. Företaget har en modern framtoning och ser nya möjligheter för en framtida expansion av tjänster i sin bransch. De har en hög servicenivå och sätter kunden i fokus på en marknad med stor potential i Älvdalens kommun.” Diplom delas ut på Galakvällen på Företagsmässan, fredag den 13 maj. Stort grattis!
 
Årets företagare
Företagarna delar varje år ut pris till Årets företagare i Älvdalen. Denna gång blev det Skistart, ett nätföretag som säljer sportartiklar via webben, som fick ta emot priset.
Läs mer på
http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.3129607-nathandlare-arets-foretag
Diplom delas ut på Galakvällen på Företagsmässan, fredag den 13 maj. Stort grattis!

Företagsbesök
Vi på näringslivskontoret besöker regelbundet företag i kommunen. Syftet är att skapa en god relation och att undersöka vad vi på näringslivskontoret kan hjälpa till med. Vill Du att vi besöker Ditt företag? Kontakta Karin Hellström.
karin.hellstrom@alvdalen.se Gå gärna in på bloggen och läs om våra företagsbesök!

Svenskt näringsliv på besök
Den 1 juni kommer Dalarnas representant från Svenskt näringsliv hit till Älvdalen för att träffa kommunledningen och oss på näringslivskontoret. I rankingen där kommuner i Sverige bedöms kom Älvdalen på 220:e plats 2011.
Det var 45 platser bättre än 2010!
Vi kommer att lyssna och ta till oss av de tips som Svenskt näringsliv ger oss för att bli bättre! Har Du synpunkter hur vi kan bli bättre? Kontakta oss!

Har Ditt företag rekryteringsbehov?På Företagsmässan kommer Arbetsförmedlingen att finnas med i vår monter. De hjälper till med rekrytering och att hitta personer med den kompetens som Du söker.
Passa på att träffa dem på mässan och diskutera hur ditt rekryteringsbehov ser ut i framtiden! Har du frågor – kontakta:maria.kettis-edoff@arbetsformedlingen.se  stefan.sjoberg@arbetsformedlingen.se

Rådgivning till nya och befintliga företagW7 Dalarna är ett framgångsrikt projekt som pågått i många år. Projektet jobbar med bland annat med entreprenörskap och hjälper företagare att utveckla sin verksamhet. W7 har en ny medarbetare i Älvdalens kommun, Karin Ardefelt, som bor i Särna.
Karin jobbar med rådgivning och hjälper gärna till om du vill starta eller utveckla ett företag! Kontakta Karin på
karin.ardefelt@alvdalen.se eller på telefon 0251-802 28.

Dalalyft – möjlighet till kompetensutvecklingVill Du kompetensutveckla Dig och/eller Dina anställda? Passa på att ta del av Dalalyftet. De erbjuder kurser i ekonomi, marknadsföring, ledarskap, språk mm.
Kurser är på gång i Särna och Idre. Har du frågor? Kontakta Karin Ardefelt karin.ardefelt@alvdalen.se eller på telefon 0251- 802 28

Forum Älvdalen
Vi håller på att jobba fram en ny arbetsform som varit mycket framgångsrik i Orsa och Mora.
Forum Älvdalen är till för dig som vill ha hjälp med olika frågor som till exempel tillstånd, bygglov, nyetableringar, inflyttning mm. Målet är att servicen skall bli bättre för Dig som bor i kommunen och för dem som vill flytta hit!
Har Du frågor – kontakta
karin.hellstrom@alvdalen.se

Träffa Dalarna
Region Dalarna kommer den 10-11 september ha en aktivitet i hela Dalarna för att marknadsföra vår region. Hela Dalarna skall vara öppet för besökare från när och fjärran!
Syftet är att få fler att upptäcka Dalarna och attrahera nya invånare i våra kommuner.
äs mer på
http://www.traffadalarna.se/

Frukostmöten i höst
Du hittar redan nu datum för höstens frukostmöten i kommunen på www.alvdalen.se/naringsliv Vill Du presentera Dig och Ditt företag på ett frukostmöte? Kontakta karin.hellstrom@alvdalen.se

Vi jobbar på näringslivskontoret!Vilka är vi som jobbar på näringslivskontoret?
Ordinarie verksamhet
Karin Hellström, näringslivssamordnare, karin.hellstrom@alvdalen.se
Agneta Larsson, konsumentvägledare, rådgivning skuld och budget, EU-stödagneta.larsson@alvdalen.se
Ingegerd Sundkvist, kommunantikvarie, informationsfrågor, stöd. Ingegerd.sundkvist@alvdalen.se
Peter Entian, turistsamordnare/näringslivsfrågor i norra delen av kommunen peter@visitidre.se

Vi jobbar med projekt i samverkan med näringslivskontoret
Karin Ardefelt, rådgivare W7 Dalarna. karin.ardefelt@alvdalen.se
Karin Eriksson, projektledare W7 Dalarna. Karin.eriksson@alvdalen.se
Camilla Hillbom, projektsamordnare W7 Dalarna. camilla.hillbom@alvdalen.se
Carin Nises,International coordinator, Winnet8. carin.nises@alvdalen.se
Karin Ljudén, financial coordinator, Winnet8. Karin.ljuden@alvdalen.se
Hans Rosdahl, Byggnadsvårdsprojektet Älvdalens Besparingsskog/Älvdalens kommun. Hans.rosdahl@alvdalen.se
Kontakta oss gärna!
// Karin Hellström