Företagsbesök på Kurvans Tyg och Syrran & jag

Anna Lia och Pia Åslund - ägare i Kurvans Tyg och Syrran & Jag
Idag har jag varit i Idre och träffat systrarna Anna och Pia på Kurvans tyg. De har en butik med ett helt otroligt sortiment! På Kurvans Tyg finns till exempel kläder för alla storlekar och stilar, smycken, underkläder, smycken, tyger, garn mm,mm. Man kan lätt spendera timmar i butiken och botanisera bland alla varor.
När en lokal nere vid Ica blev ledig slog systrarna till och öppnade ännu en butik i Idre, Syrran & Jag.
Där säljer de presentartiklar, inredningsprylar, skor och har även en "rea-lokal" där kläder säljs ut till ett lägre pris.
Anna och Pia är fulla av energi och har en lång erfarenhet av arbete med och i butik. De berättar att de just genomgått en utbildning i ekonomi med Dalalyftet i Idre. De har även tagit del av en utbildning som Vuxenskolan erbjudit i marknadsföring och försäljning i kompetensutvecklingsprojektet där de lärt sig hur man exponerar i butik, försäljning och textning mm.
Vi diskuterade framtiden i Idre och planerna kring "Handelsplats Idre" - hur det går med det projektet får vi information om på kommande frukostmöte i Idre i höst lovar stadsarkitekten i Älvdalens kommun.
//Karin Hellström