Nyhetsbrev från näringslivskontoret juli 2011


Näringslivsstrategi
Beslutet om den nya näringslivsstrategin togs på Kommunstyrelsens möte den 15 juni 2011. Vi på näringslivskontoret arbetar nu med en verksamhetsplan utifrån strategin. Vill Du ta del av kommunens nya näringslivsstrategi? Läs mer på

Företagsstatistik
Antalet nystartade företag i kommunen under första delen av 2011 är 23 stycken enligt ALMI:s senaste statistik. Två företag har försatts i konkurs och 21 har upphört.
Detta ger oss ett netto på +-0. Varför företagen upphört har vi inget svar på.
Vi på näringslivskontoret erbjuder hjälp vid generationsskifte/övertag och hoppas att fler kommer att se en möjlighet att sälja eller överlåta sin verksamhet istället för att upphöra.
Kontakta oss om Du vill diskutera dessa frågor.

Sommaraktiviteter i kommunen
Idreyran, Festveckan i Särna, Bygdeveckan, Musik & motorfestivalen i Älvdalen. Mycket är på gång under sommaren och vi vill skicka ett stort tack till alla ideella krafter som ställer upp under dessa veckor!
Utan Er hade inte dessa evenemang blivit av!
Vi hoppas på många besökare och bra affärer för alla företag i kommunen!
Program till alla aktivteter finns samlade under
www.alvdalen.se

Frukostmöten
Våra frukostmöten i kommunen är populära och välbesökta. Företagarna och näringslivskontoret arbetar tillsammans med dessa möten och planeringen för höstens möten är i full gång. Vi ser gärna att Ni kontaktar oss om Ni vill presentera er verksamhet. Först ut är det i Särna den 30 augusti följt av Älvdalen den 31 augusti. Idre planeras i september och Grövelsjön i oktober.
För tider och program – läs mer på
www.alvdalen.se/naringsliv

Pubkväll/After work för företagare
Under hösten kommer vi att ordna pubkvällar/after work för företagare på prov på Dalgatan 118 i Älvdalen. Vi tror att det kan vara ett bra sätt att träffas och skapa ett bra samarbete mellan företagarna i kommunen.
Boka redan nu in i kalendern – första torsdagen i månaden under hösten med start i september.
Alla är givetvis välkomna! Mer information kommer.

Vill Du göra en affärsplan/marknadsplan?
Skulle Du vilja göra en affärsplan och/eller en marknadsplan för Ditt företag? Vi planerar att ha work shops under hösten och vintern då vi på näringslivskontoret håller kurser för Er företagare. Var i kommunen det blir beror på Ert intresse.
Hör av Er till Karin Hellström eller Karin Ardefelt på
karin.hellstrom@alvdalen.se eller karin.ardefelt@alvdalen.se

Idrekonferensen – för alla företagare
Den 18-19 november är det dags för Idrekonferensen igen. Denna konferens är till för Dig som driver företag i kommunen. Tjänstemän och politiker är på plats och aktuella frågor diskuteras. Planeringen är på gång och vi kommer snart att presentera program, pris och annan information så att Du kan boka in denna två-dagars konferens. Alla företagare är välkomna – stora som små. Företagarna i Älvdalen står som värdar i samarbete med näringslivskontoret i Älvdalen.
Har du frågor - kontakta Ove Röngård, Eva Pettersson eller Leo Persson på Företagarna.
http://www.foretagarna.se/Regioner/Dalarna/Foreningar/Alvdalen/

Forum Älvdalen - en dörr in  – vi finns till för Er.
Forum Älvdalen skall förenkla för Er företagare när ni har ärenden med kommunen.
Läs mer på
http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Forum-Alvdalen---en-dorr-in/
Eller kontakta Karin Hellström karin.hellstrom@alvdalen.se

Sociala medier – varför håller vi på med det?
På drygt fem månader har vi haft 4 200 träffar på bloggen! http://naringslivalvdalen.blogspot.com/
Vi uppdaterar flera gånger i veckan och Du kan bland annat läsa om företagsbesök, frukostmöten och andra aktiviteter i kommunen.
Vi ser detta som en enkel och prisvärd kanal för att nå ut till Er företagare i kommunen (och även andra intresserade). Om du inte redan tryckt på ”Gilla” på Facebook – gör det! Då får du ett meddelande på Facebook när vi gjort ett nytt blogginlägg. http://www.facebook.com/Naringsliv.alvdalen
Du kan även följa oss på Twitter. Där söker du på @Alvdalen.
Varför gör vi detta – för att nå ut och skapa kontakter med andra som är intresserade av näringslivsutveckling i Sverige och att visa på att det händer mycket bra saker i Älvdalen!

Företagsbesök
Vi på näringslivskontoret besöker regelbundet företag i kommunen. Under våren och försommaren har vi besökt företag från norr till söder. Det är jättespännande att se all aktivitet och entreprenörsskap som finns i vår stora kommun.
Syftet är att skapa en god relation och att undersöka vad vi på näringslivskontoret kan hjälpa Er företagare med.
Vi hoppas att Du vill att vi skall komma och besöka Ditt företag.
Ring eller mejla och boka en tid. Kontakta Karin Hellström.
karin.hellstrom@alvdalen.se Telefon 0251 – 80 232 begin_of_the_skype_highlighting            0251 – 80 232      end_of_the_skype_highlighting.

Träffa Dalarna
10-11 september håller näringslivskontoret i Älvdalen, kommunkontoret i Särna och Turistbyrån i Idre öppet för en aktivitet som kallas Träffa Dalarna.
Det är Region Dalarna som bjuder in personer som har anknytning till Dalarna och kan tänka sig att flytta till vår del av landet.
Erbjudanden och aktiviteter kommer att anordnas i hela Dalarna!
Läs mer på
www.traffadalarna.se

Rådgivning till nya och befintliga företag i Grövelsjön, Idre, Särna och Älvdalen
Karin Ardefelt jobbar med rådgivning inom projektet W7 Dalarna och hjälper gärna till om du vill starta eller utveckla ett företag.
Tveka inte - kontakta Karin på
karin.ardefelt@alvdalen.se eller på telefon 0251-802 28 begin_of_the_skype_highlighting            0251-802 28      end_of_the_skype_highlighting.
Grattis W7!
I juni fick projektet W7 Dalarna besked om att de får fortsatt finansiering för 2012-01-01 -2014-12-31.
Motiveringen är: "Projektet är viktigt för Dalarna och norra länets näringsliv. Det sätter fokus på flera olika områden där utmaningar i dagsläget finns.
Den stora täckningen i form av samverkan mellan 7 kommuner bedöms som positiv för att utbyta erfarenheter och utveckla framgångsrika metoder kring att arbeta med affärsutveckling, entreprenörsskap och en attraktiv arbetsmarknad i Dalarna"
Vi är jätteglada att W7 blir kvar - än en gång grattis!
Läs mer på
www.w7dalarna.se

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av augusti. Har du tips till nyhetsbrevet?
Kontakta oss gärna!

Vi önskar Er alla en fortsatt bra sommar!
// Karin Hellström