Företagsbesök på Jones El i Idre

Företagsbesök på Jones El
På förmiddagen, efter frukostmötet, passade vi på att besöka ett företag i Idre; Jones El. Kusinerna Bernt Halvarsson och Bengt-Arne Halvarsson tog emot oss i deas butik och vi satt ner och pratade över en kopp kaffe.Företaget startades i denna form i mitten på 90-talet då kusinerna slog sig ihop under namnet Jones Elservice AB.
Idag har de cirka 10 anställda och arbetar i huvudsak med elinstallationer men har även försäljning av trä & byggvaror, elartiklar, hemelektronik mm. Kunderna är både företag och privatpersoner och de ser positivt på framtiden i området. Det finns en stor efterfrågan på tjänster inom el och man ser även en ökad försäljning inom bygg.
Nya lokaler att expandera i
Bernt och Bengt-Arne investerade i fjol i en jättestor lagerbyggnad som de monterat upp i anslutning till butiken och där finns det planer att utöka sortimentet till en "riktig" bygghandel med stort sortiment. Arbetet fortgår och man hoppas att det skall stå klart till hösten 2011.
Vi diskuterar frågor kring rekrytering, lärlingsplatser, marknadsföring, utbildningsmöjligheter, kommunens service och får slutligen en guidad tur genom butik och nya byggnaden.
Vi tackar Bernt och Bengt-Arne för att vi fick komma på företagsbesök till Jones El och ser fram emot att följa byggnationen och expantionen av företaget.
//Karin Hellström