Studiebesök på Kolarbyn Eco-lodge


Receptionen
I helgen har jag varit på studiebesök på Kolarbyn Eco-lodge utanfär Skinnskatteberg. Jag sitter med i styrgruppen för projektet Utveckla Navardalen som drivs av Älvdalens Turistförening och vi var där med syftet att se hur de arbetar med boende och aktiviteter på anläggningen.
Kolarbyn fick utnämningen Grand Travel Award - The Ecotourism Price 2009 och har efter det fått mycket uppmärksamhet i press och media i hela världen.
Läs mer på http://www.svenskaturistforeningen.se/en/Discover-Sweden/Facilities-and-activities/Vastmanland/Vandrarhem/STF-Hostel-KolarbynSkinnskatteberg/

Kolarkojor för boende
Navardalen har liknande förutsättningar och Leader-projektet Utveckla Navardalen arbetar med att knyta entreprenörer med hållbar inriktning till sig och utveckla Navardalens Vildmarksstation till en unik anläggning i vårt område. Läs mer om projektet på http://www.utvecklanavadalen.se/

Kvällsmys vid elden

Vi fick möjlighet att utbyta erfarenheter med ägaren Andreas Ahlsén som var mycket nöjd med säsongen och precis haft en grupp med 20 supernöjda kineser - 17 älgar hade de fått se på älgsafarin!
- Det är mycket förfrågningar från grupper och konferensgäster, berättar Andreas, nu skall jag ha öppet under vintern också och hoppas att det skall fungera lika bra. Det är första året jag skall pröva det.

Vi tackar för ett trevligt bemötande och åker hem till Älvdalen igen med många nya idéer och mycket inspiration!
//Karin Hellström