Tidig morgon i Idre - välbesökt företagarfrukost

Höstfärger vid Österdalälven
Idag ringde klockan 04.30; det har varit företagarfrukost i Idre idag på morgonen. Det är alltid lika spännande att se hur många personer som kommer på dessa möten. Idag var vi totalt 27 personer som deltog vilket är en bra siffra tycker jag. Vi har inte varit lika aktiva i Idre som i Älvdalen och Särna och det tar tid att få företagare att inse att dessa möten är viktiga.
På frukostmöten har man möjlighet att träffa företagare, projekt, tjänstemän, politiker och andra personer som är intresserade av utvecklingen och framtiden för vår kommun.
Tomas Johnsson, stadsarkitekt i Älvdalens kommun
På programmet idag hade vi kallat in Tomas Johnsson, stadsarkitekt på Älvdalens kommun, som berättade om Handelsplats Idre och visioner om hur Idre by kan utvecklas i framtiden. Många bra idéer lyftes fram och det fanns möjligheter att ställa frågor till Tomas.
Vi kunde även lyssna till Fjällposten Reklam & Media som presenterade sig och sin verksamhet. Fjällposten utsågs till Årets nyföretagare i Älvdalen i maj och har utvecklat sin verksmhet från att vara en tidning till att hjälpa företagare med reklam, annonser, trycksaker, hemsidor, sociala medier mm,mm. Kreativa och mycket driftiga tjejer!
AnneLaure och Marianne berättar om Club International
En ny projektidé stod AnneLaure och Marianne för - Club International. Club International är ett nätverk av personer som flyttat till Idre (med omnejd) från andra länder och som tillsammans startat ett projekt för att kunna träffas och utbyta erfareheter och hjälpa varandra att komma in i det svenska samhället. Man kommer även att erbjuda översättningshjälp, tolkning mm. Idag har man sju språk representerade i Club International - men det är bara början!

27 personer besökte frukostmötet i Idre idag på mogonen
Stefan Ericsson, verksamhetsledare från Leader Södra Fjällen visade på att det fanns mycket projektstöd att hämta för utveckling av vår bygd. Kontakta Stefan om du har en idé! http://www.sodrafjallen.se/startsida.asp

Karin Ardefelt passade på att presentera sig som företagsrådgivare i Älvdalens kommun. Karin arbetar i projektet W7 Dalarna och hjälper nya och befintliga företagare med affärsplan, budget och andra frågor.
Karin Ardefelt berättar om Dalalyftet
Med på frukostmötet var även kommunalrådet Nils-Åke Norman som minglade och diskuterade aktuella frågor.

Nils-Åke Norman diskuterar transportfrågor med företagare från Idre
Nästa företagarfrukost i Idre är planerad till 6 december; men innan det är det frukostmöte i Älvdalen och i Särna! För program - läs mer på www.alvdalen.se/naringsliv
Vill Du presentera dig och Ditt företag på en företagarfrukost? Kontakta mig på karin.hellstrom@alvdalen.se
Ta tillfället i akt och träffa andra personer som är intresserade av utvecklingen i Älvdalens kommun.
Välkommen!
//Karin Hellström