Möten och möten...

Ibland känns det som om att man sitter på möten hela tiden.
Jag förstår att det måste vara så och att det är en del av vårt arbete när man jobbar på en kommun. Många undrar nog vad vi gör på alla möten. Jag försöker att förklara här på bloggen vad jag gör på de möten jag är på.
Idag på förmiddagen var det ett möte med marknadsföringsgrupen på Älvdalens kommun; i det forumet diskuterar vi hur kommunen skall synas i olika sammanhang. Hur och var skall vi annonsera - i så fall vad skall vi annonsera om? Hur skall vi utveckla hemsidan? Vad skall finnas på kommunens hemsida och vad skall finnas på Visit Idres hemsida? Många frågor diskuterades i gruppen som består av kommunchef, informationschef, kulturchef, fritidschef och näringslivssamordnare.

På eftermiddagen var det möte i Mora med näringslivschefer i Mora och Orsa samt projektledaren för Jobbnätverket Mora/Orsa/Älvdalen. Vi är en representant från varje kommun som sitter med i styrgruppen i detta projekt. Projektet skall inventera rekryteringsbehovet i de tre kommunerna och göra en kartläggning över när det kommer att uppstå och hur vi skall hitta personer att anställa utifrån företagens önskemål. Läs mer på  http://www.mora.se/Naringsliv--arbete/Nyheter-Naringsliv--jobb/Jobbnatverket-i-MoraOrsa/
Det var dagens möten!

Imorgon bär det av till Idre och då har vi tre företagsbesök inbokade. Det skall bli kul att komma ut "på fältet" och träffa företagare för att höra vad de har att säga om deras situation i vår kommun.
På fredag blir det nya möten igen...:)

//Karin Hellström