Samarbete mellan Vasaloppet och Vasaloppskommunerna

Full fart i spåret på Vasaloppet
Idag har vi haft möte med Vasaloppet, projektet Vasaloppsarenan och representanter från de tre Vasaloppskommunerna Mora, Älvdalen och Malung/Sälen.
Vi träffas regelbundet och diskuterar vårt framtida samarbete för att vi som kommuner skall ta vara på det starka varumärket Vasaloppet och alla besökare det tillför vår region - året runt!
I Älvdalen har vi fått stöd från Länsstyrelsen till en processledare som skall hjälpa entreprenörer i Evertsberg att samverka för att skapa paket med boende, mat och aktiviteter i Vasaloppsarenan. Arbetet är just påbörjat och vi ser att det finns en stor utvecklingspotential om många små entreprenörer går ihop och samarbetar.
Vasaloppet utvecklas mer och mer under både sommar och vintersäsongen med många deltagare som vill åka på träningsläger - där kan vi i Älvdalen vara ett mycket bra val.
Det finns nu även möjligheter för boendeanläggningar att gå samman och erbjuda utlämning av nummerlappar i Älvdalen - en service som uppskattas av gästen. Bussarna till starten i Sälen har ju ändrat färdtur och går nu genom Älvdalen vilket ger oss nya möjligheter att ta del av de som åker "det riktiga" Vasaloppet.
En mycket spännande utveckling!


Cykelvasan 2011
Vill du vara med i nätverket runt Bergsgården i Evertsberg?  Vill du vara med i utvecklingen av Vasaloppsarenan i Älvdalens kommun?
Hör av dig till oss på näringslivskontoret!

Projektet Vasalopsarenan kan du läsa mer om på:
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/arena/projekt_vasaloppsarenan/

//Karin Hellström
karin.hellstrom@alvdalen.se
Tel: 0251 - 80 232