Företagsbesök på ICA Olsson Supermarket i Älvdalen

Bengt Leandersson, fjärde generationen handlare från Älvdalen och lilla Vilda tar emot oss i fikarummet på ICA Supermarket i Älvdalen
Idag har jag och Nils-Åke Norman, kommunalråd i Älvdalens kommun, varit på ett företagsbesök på ICA Olsson i Älvdalen.
Butiken drivs idag av Bengt Leandersson, fjärde generationen handlare i familjeföretaget. Bengt tog emot oss i fikarummet med lilla Vilda i famnen. Mamma Maria Rydqvist har fullt upp med början på tävlingssäsongen och ska delta i världscupen till helgen. Vi håller givetvis tummarna för Maria som tävlar för Älvdalens IF!

Bengt flyttade hem till Älvdalen för fyra år sedan efter att ha haft en karriär inom skidsport och utbildning på annan ort. Förra året gjorde Bengt en stor ombyggnad av butiken och satsar stort på kvalitet och service in den nya fräscha butiken. Idag har han 18 anställda på årsbasis, alla från Älvdalen.
- Den stora säsongen är sommar för vår del, berättar Bengt, det är en jämn och bra ström av turister som besöker oss och sortimentet är viktigt för att tillfredställa behoven. Vi har satsat mer på olika typer av färskvaror och grönsaksavdelningen tar upp en större del av ytan i butiken.
- Besöksnäringen är viktig för oss, fortsätter Bengt. Vi måste arbeta tillsammans för att både få fler besökare som turistar i vår kommun och fler som flyttar hit.
Bengt är en mycket engagerad entreprenör med ett stort engagemnag i lokala utvecklingsfrågor. Han och ICA stöttar många olika föreningar och events i Älvdalen - gör en stor insats för bygden!
Tack Bengt för ett mycket givande besök och bra diskussioner. Vi önskar lycka till i den nya fina butiken!

Nils-Åke Norman utanför ICA Supermarket i Älvdalen
 //Karin Hellström