Hur går det med paketeringen av produkter inom besöksnäringen i Vasaloppsarenan?

Vasaloppsarenan öppnar upp för nya möjligheter i Älvdalens kommun
Projektet Scandinavian Heartland har finansierat en processledare i 100 timmar för att inventera entreprenörer i Älvdalens kommun med syftet att paketera och göra bokningsbara produkter i Vasaloppsarenan.
Arbetet påbörjades för en månad sedan och två möten är genomförda; ett på Hotell Älvdalen och ett på Evertsbergs Bygdegård. Cirka 25 entreprenörer har visat intresse och kommit på dessa möten och nu arbetar processledaren med att ringa runt och dokumentera vad de olika entreprenörerna erbjuder.
Processledaren, Benny Tator, hur går det?
- Jag jobbar på och försöker få kontakt med alla för att höra hur de vill arbeta och hur de kan tänka sig att samverka i olika grupperingar.

Hur många paket tror du att ni kan få ihop?
- Jag tror att vi kan få ihop fyra, kanske fem. Jag hoppas givetvis att vi ska få ihop fler! Vi jobbar ju inte bara för vintersäsong utan även för sommarsäsongen med vandring, cykel och kulturuplevelser.

Vad händer härnäst?
- 6 december kallar jag till ett möte i Särna för de entreprenörer som kommer från norra delen i kommunen. Vi kommer att hålla till på STF Turistgården och samlas klockan 12.00. Alla är välkomna! Obligatorisk anmälan till ab@telia.com

100 timmar är cirka 2,5 veckors arbetstid - när är ditt korta uppdrag slut?
- Jag håller på fram till jul och under Vasaloppsveckan då vi har fått tillgång till en monter i Vasaloppstältet. Där har vi möjlighet att marknadsföra alla entreprenörer och paket helt utan kostnad. Det tackar vi Vasaloppet för!
Scandinavian Heartland fortsätter i en ny period och förhoppningsvis kan vi fortsätta arbetet med utveckling och paketering inom Vasaloppsarenan i det nya projektet. Det får framtiden utvisa.

Tack Benny - lycka till med arbetet. Vi håller tummarna att det blir många bokningsbara paket från Älvdalens kommun!

//Karin Hellström