Lyckad Idrekonferens 2011

Nu är vi hemma igen efter två heldagar på IdreFjäll.
Idre konferensen 2011 lockade drygt 90 personer och det blev två fullspäckade dagar med föreläsningar, diskussioner, paneldebatt, speed-dating, middag, dans, sångtävling, och mycket, mycket mer!
Företagarna står bakom arrangemanget i samverkan med Acudira och näringslivskontoret på Älvdalens kommun och vi har tillsammans arbetat fram koncept och program. Nytt för i år var att ungdomsrådet fanns på plats med många engagerade ungdomar som tillförde mycket bra i diskussionerna! Vi hoppas att det blir en tradition och att ungdomarna tycker att det är spännande att delta i samhällsdiskussioner om framtiden för Älvdalens kommun.
Exempel på aktuella frågor som diskuterades:
- entreprenörsskap i skolan för barn och ungdomar
- hur kan vi få fler att starta företag i Älvdalens kommun?
- offentlig upphandling och LOV
- frågor om lokal förvaltning
- infrastruktur och IT-frågor i kommunen
Detta var min andra Idrekonferens och jag tycker att det är jättekul att träffa företagare, politiker och tjänstemän tillsammans för att diskutera de frågor jag jobbar med dagligen - ett superbra forum där det finns möjlighet för dig som företagare att få sin röst hörd.
Jens Spendrup var på plats båda dagarna och berättade om sina erfarenheter och sin resa som företagare. Carl Ström deltog från Svenskt Näringsliv, Karin Torneklint och Lisbeth Hedin-Sahlin från Företagarna, Dalalyft, Handelskammaren och Länsstyrelsens representanter fanns också på plats. En jättebra blandning av kompetens som tillförde sina åsikter i diskussionerna.
Tack alla för två mycket trevliga och givande dagar - nu har vi frågor med oss till näringslivskontoret som vi ska arbeta vidare med!
Fullt hus på IdreFjäll

Jens Spendrup berättade om sina erfarenheter som entreprenör
Karin Torneklint, regionschef på Företagarna var moderator under båda dagarna och gjorde ett fantastiskt jobb med att strukturera upp frågor och diskussioner - tack Karin!
Diskussioner mellan företagare, tjänstemän, ungdomsrådet och politiker

Heta diskussioner med stort engagemang!


Ett extra tack till Hannah Risander och Acudira som arrangerade Idrekonferensen 2011 och till IdreFjäll för god mat och bra service!
Mer bilder kommer på http://www.idrekonferensen.se/

//Karin Hellström