Besöksnäringen i fokus

Idag var det fullt hus i Porfyrsalen på Hotell Älvdalen. Projektet Destinationsutveckling Älvdalen hade kallat intresserade till en presentation av projektet, föreläsningar och information från Norra Dalarnas turistråd.
Micke Nyberg startade upp med att berätta om projektet och hur de arbetat under de två år som de varit igång. Därefter var det Pigge Werkelin som berättade sin historia om hur han är aktiv i dryga 30 bolag och att det viktigste om man vill lyckas är att: Ha kul!
Pigge förmedlade mycket energi och entreprenörskap och varnade för stöd och projekt - då kan man missa det spontana som dyker upp! Man måste ta vara på alla tillfällen och möten och våga satsa!
Ibland lyckas man inte - men ofta så går det bra. Det gäller att våga!
Pigge Werkelin och Eva Pettersson
Efter Pigge berättade länsturistchef Lotta Magnusson om Region Dalarnas arbete med att sätta Dalarna på kartan ur ett internationellt besöksperspektiv. Det pågår många projekt och mycket arbete för att internationalisera destinationerna i Dalarna och vi har kommit långt. Nu krävs det fler bokningsbara produkter för att attrahera besökare till oss och fler företagare som engagerar sig och går med i de bolag som finns på de olika destinationerna i Dalarna.

Företagare från Idre minglar och diskuterar besöksnäringen i kommunen
Glada tjejer med intresse av besöksnäringen i kommunen

Kända profiler från Älvdalens kommun
Avslutningsvis berättade Jocke Johansson om Norra Dalarnas Turistråd och arbetet med att starta det nya bolaget. Turistbyråerna i Älvdalen och Idre ägs nu av Visit Idre AB och bolaget är i full gång att rekrytera en verksamhetschef som ska vara operativt ansvarig för turistfrågorna och drift. Intervjuerna är på gång och man hoppas att rekryteringen snart ska vara klar.
Nu hoppas vi på att fler går med som medlemmar i bolaget och att vi tillsammans kan arbeta för att få fler besökare till Älvdalens kommun!
Har du frågor - kontakta mig eller turistbyråerna i Älvdalen eller Idre.
//Karin Hellström