Invigning av iCell i Älvdalen


Idag var det dags för invigning av iCell i Älvdalen - världens modernaste anläggning för tillverkning av miljövänligt isoleringsmaterial , cellulosaisolering http://www.icell.se/Planeringen har varit omfattande av iCell:s VD Roger Gudmundsäter och hans medarbetare och vi på kommunen har varit behjälpliga i vissa delar.
Drygt 200 personer hade fått en personlig inbjudan till dagens festligehteter och nästan alla var på plats då landshövding Maria Norrfalk klippte bandet klockan 11.00.
Efter Marias tal erbjöds en rundvandring i fabriken och en italiensk/älvdalsk buffé med delikatesser från både Italien och Äldvalen.

Inne i fabrikslokalen hade restaurang Dalgatan 118 gjort iordning lokalen och stod även för mat och dryck...
lokalen fylldes snabbt med gäster som åt, drack, minglade och fick en gudad tur genom fabriken
Musik , undehållning, intervjuer av nyckelpersoner och mycket mingel pågick under ett par timmar och tillställningen avslutades med att alla gäster erbjöds en tur med helikopter för att se anläggningen från "ovan". När gästerna lämnade iCell vid 14-tiden fick alla en present med sig hem som ett minne av dagen.
Svenskt näringslivs regionchef Carl Ström, Roger Gudmundsäter, VD iCell och Karin Hellström, näringslivssamordnare på Älvdalens kommun diskuterade betydelsen av nyetableringar i glesbygd

Helikoptrarna stod redo och alla gäster fick möjlighet att ta en tur!
Gästerna som kom från hela Sverige var mycket nöjda och imponerade av anläggningen och inte minst av arrangemanget idag. Kul att våra besökare får en positiv bild av Älvdalens kommun!
Passa på att titta på TV ikväll så kan du se inslag från dagen.

Karin Hellström och Karin Ardefelt bar dräkt idag på invigningen; Karin H från Älvdalens kyrkby och Karin A från norra delen av Älvdalens kommun


//Karin Hellström