Ungdomsprojekt i Älvdalen

Idag har jag och Tomas Nord, ungdomssamordnare i Älvdalens kommun, haft möte med att antal av de ungdomar som skickat in ansökan om projektstöd från LeaderDalälvarna.
Läs mer på www.leaderdalalvarna.se
Många bra idéer har kommit in och vi har nu beslutat vilka av dem som ska få stöd:

Projekt Don´t drink & drive - under musik- & motorfestivalen kommer dessa ungdomar aktivt arbeta med att informera om farorna med att köra bil när man druckit alkohol eller använt annan narkotika.

Projekt Girls On Board - en grupp tjejer från Älvdalen vill uppmuntra fler tjejer att åka snowboard, umgås och ha kul tillsammans i backen.

Projekt Filmfestival på biografen i Älvdalen - under musik-& motorfestivalen arrangerar projektgruppen aktivteter och filmvisning på biografen i Älvdalen.

Projekt Drogfritt Disco Älvdalen - dessa tjejer vill anordna ett större disco för ungdomar i Älvdalen med omnejd.
Projektgruppen kommer att träffa ungdomsrådet i nästa vecka för att arbeta fram en plan tillsammans.

Projekt DJ Älvdalen - vi stöttar ett gäng killar som vill gå en utbildning för att bli DJ:s. När de utbildat sig kommer de hålla ett disco på skolan i Älvdalen.

Projekt Skid-event Älvdalen - vi stöttar en grupp unga skidåkare i Älvdalen som vill anordna ett event på skidstadion i Älvdalen Idén är att bjuda in förebilder, föreläsare, information om träning mm.

Varje projekt har fått beviljat 8 000 kronor som de kan använda till att arrangera de olika aktivteterna.

Ett antal av de som sökt projekt fick inte godkänt i första "rundan" utan får gå hem och fundera lite till och återkomma med en ny ansökan.
Det finns inga tvivel om att ungdomarna har idéer - det är jättekul!!!

Vi kommer följa de olika projekten här på bloggen och förhoppningsvis kommer de själva starta bloggar för att berätta om vad som händer. Jag ska undersöka om det finns möjlighet att få projektstöd för en kurs i sociala medier för de beviljade projekten. Det hade varit toppen!

//Karin Hellström