SMC håller kurs på Monzta-banan

Tjejerna påväg till banan igen efter en god lunch på hotellet
Under lördag och söndag har SMC (Sveriges MotorCyklister) hållt kurs på Monzta-banan i Älvdalen för tjejer på mc. SMC är en organisation som arbetar med många typer av frågor som bl a säkerhet i trafik för motorcyklister mm. Läs mer på http://www.svmc.se/

Genomgång av övningar på eftermiddagen

Redo att sätta igång!
Syftet med kursen under helgen har varit att arbeta med trafiksäkerhet och låta tjejerna bromsträna, jobba med kurvteknik, placering på banan.
Jag träffar Göran Gustafson som är ansvarig för kursen och instruktör på SMC.
- Jag vill poängtera att vi inte sysslar med någon "bus-körning" eller höga farter utan endast med trafiksäkerhet på ett mycket kontrollerat sätt, berättar Göran, det är det vi på SMC står för.
- Vi trivs mycket bra här i Älvdalen och hoppas att vi kan fortsätta hålla kurser här. Vi bor och äter på Hotell Älvdalen och är på banan mellan 9-16. Vi har tillstånd att köra till 18 men har inte utnyttjat banan hela tiden ut fortsätter Göran.
- Det finns en stor potential att utveckla våra kurser här i Älvdalen, berättar Göran, marknaden i mellansverige är stor för denna typen av kurser.
Träning under mycket ordnade förhållanden
Under helgen som varit utför Dala Vibrationskonsult regelbundna mätningar.
Länsstyrelsen har krävt detta för att SMC ska få genomföra kursen men SMC och Älvdalens kommun har överklagat.
Läs mer på http://www.svmc.se/smc/Nyheter/SMC-overklagar-beslut-om-Monztabanan/

Övning på Monzta-banan i Älvdalen - för trafiksäkerheten på våra vägar
Jag tittar avundsjukt på när tjejerna tränar och ska anmäla mig till nästa kurs här i Älvdalen. Det är många instruktörer som hjälper till och går igenom de olika momenten. Tjejerna verkar vara jättenöjda!

//Karin Hellström