Besök på Turistbyrån i Älvdalen

Idag har vi haft möte på Turistbyrån i Älvdalen. Syftet med mötet var att diskutera avtalet mellan kommunen och Norra Dalarnas Turistråd och förtydliga vad kommunen förväntar sig. På mötet deltog Stefan Linde, kommunchef, Anders Barke, informationschef, Ing-Marie Bergman och Torbjörn Zachridsson från styrelsen i Norra Dalarnas Turistråd och Tatjana som arbetar på tursitbyrån. Vi diskuterade informationen på hemsidor och hur vi kan samarbeta med till exempel evenemangskalender, utveckling av företag inom besöksnäringen, projektsamarbete mm.

Jag passade på att intervjua Nicole Rosenfelder- Johansson som arbetar under sommaren på turistbyrån i Älvdalen. Nicole kommer ursprungligen från Tyskland men har bott i 19 år i Älvdalen. Hon driver ett eget företag och studerar på heltid på ämneslärarprogrammet, tyska och svenska.
Nicole Rosenfelder Johansson arbetar på turistbyrån i Älvdalen under sommaren och hälsar alla välkomna in på Turistbyrån!
Hur känns det att jobba på turistbyrån, Nicole?
- Det är jättekul! Det har faktiskt varit en dröm under många år att få jobba här.
Börjar det komma turister till vår kommun?
- Ja, nu börjar det strömma till turister av alla slag; fiskare, cyklister, vandrare men även barnfamiljer och husbilar. Vi säljer mycket fiskekort och kartor - många är ju intresserade av upplevelser i naturen.
Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?
- Under Musik- & motorfestivalen är det helt fullt och det börjar boka på till övrig tid också. Det ser bra ut!
Öppettider under sommaren?
- Från den 25 juni fram till och med vecka 32 har vi öppet 10-18 alla dagar. Jag hoppas att alla Älvdalingar tar sig en tur till Turistbyrån och hälsar på oss här, fortsätter Nicole. Välkommen in och hälsa på oss här - vi vill gärna ha  kontakt både med turister och bofasta i Älvdalens kommun!
Har ni evenemang som ni vill att vi ska lägga ut på hemsidan - mejla på alvdalensturistbyra@visitidre.se

Tack Nicole och Tatjana för idag. Det är alltid lika trevligt att besöka er på turistbyrån!

//Karin Hellström