Familjevecka på STF Grövelsjöns Fjällstation

Just nu pågår familjeveckan för familjer med barn och ungdomar som har DownsSyndrome på Grövelsjöns Fjällstation. Jag har bett Barbara Frilund -Ekberg att berätta lite om bakgrunden och Henrik Berg, guide under veckan, att berätta om hur veckan har varit.
Syskon till ungdomar med DownSyndrom har fått egen tid under veckan på fjället
Barbara Frilund - Ekberg, destinationschef STF/ fd stationschef på STF Grövelsjöns Fjällstation:
"
Familjeveckan är den 13:onde i ordningen och i år är det rekordmånga bokade ca 20 familjer och totalt 71 personer. 6 kunniga fjälledare och en praktikant håller arrangemangen både dagtid och kvällstid.
Veckan går varje år v. 26 och är upplagd nästan som alla andra familjeveckor som fjällstationen arrangerar.
Varje dag finns en längre och en kortare fjälltur att välja mellan. På kvällarna avnjuter de fjällstationens goda fyrarättersmiddag, med ett gott glas vin om man så önskar, innan kvällsprogrammet tar vid. Det har varit musik och sång, disco, pyssel och spel och de som velat har även provat att sova i tält på fjällsluttningen.
En av veckans höjdpunkter var att lära sig sjunga och dansa till Euforia med hjälp av musikgruppen Sans som höll i musikunderhållningen några av kvällarna och även ute på en av fjällturerna."

Lek på fjället
 Henrik Berg, guide under veckan:
"Jag tagit några bilder på barn som är syskon till Ungdomarna med DownSyndrome. Vi ordnade en speciell dag för dem så att de får vara i fokus där de kanske ibland får vara i skymundan. Deras syskon får och kräver mycket uppmärksamhet av sina föräldrar pga sitt handikapp, och får kanske stå tillbaka. Vi hade en fin dag i de norska fjällen då vi gick runt Rundhögda och upp så att vi såg ut över Älgåhogna. Vi åkte på snön i regnbyxor och kastade snöboll på varandra. Satt i lä och åt mackor och drack choklad. Busade och skrattade. Någon plurrade i en bäck och någon fick skoskav. Men alla var vid god vigör och när vi såg en renflock som korsade vår väg var dagen fulländad. :) "

Snön ligger fortfarande kvar i fjällen!
Tack för att ni berättade om denna uppskattade vecka - jag önskar att jag kunde vara med på fjället!

//Karin Hellström