Studieresa i SITE-regionen

Jag har deltagit i en Studieresa i SITE-regionen (Sälen, Idre, Trysil, Engerdal) http://www.sitedestination.com/sv. Målsättningen för denna studieresa var att ge ansvariga för transporter i Dalarna och Hedmark en ökad förståelse för hur regionen ser ut, potentialen för ett gränsöverskridande samarbete samt vilka transportbehov företagare i regionen har.

Jag mötte upp bussen i Idre där vi började med en lunch på Resturang Lodjuret, sedan fortsatte vi upp i fjällvärden, vi åkte förbi Himmelfjäll, Idre fjäll, Nipfjället och sedan vidare till Fjätervålen där deras VD P-G Nilsson mötte oss.Nästa mål för resan var Grövelsjön där vi träffade representanter från turistföretagen. Det blev en mycket bra dialog i sommarvämen.

Entreprenörerna tryckte på att det är många som vill åka kollektivt men man måste säkerställa service, trygghet och inte minst tryckte man på vikten av kommunikation. En annan viktig fråga var hur man ska kunna samordna kollektivtrafiken över landsgränsen, landsgränsen har varit som en osynlig "järnridå".  Många behov blev identifierade och jag tror att vi alla fick med oss många bra tankar.

Karin Ardefelt

Vilken naturupplevelse denna dag var, det är så vackert i vår kommun och Älvdalens kommun visade upp sin finaste sida. Jag fick se 3 renar, en tjäder hona, en älg och en räv.