Nostalgi i Älvdalens kommun

I Älvdalens kommun finns det ett stort intresse för motor och  allt som hör till!

Tänk vilka duktiga företagare och entusiaster vi har i kommunen!
Man brukar säga "gräv där du står", ta vara på platsen och dess värde och intressen.
Det tycker jag att många gör vad gäller motor-intresset och allt som hör till det.
Goda exempel är givetvis Musik- & motorfestivalen och Rosvaiders men även "uppstickare" som Rockabillybutiken, Hårkällan, Backlunds Skor, Dala-Clogs som spinner vidare på temat 50-tal.
Igår träffade jag på ännu fler exempel; Nostalgi-kalendern och Skrot-Micke i Lövnäs.

Nostalgi-kalendern är framtagen av ett gäng entusiaster från Älvdalen, Ann-Louise Ädling, Linda Grannas och Peter Larsson, alla med stort intresse för 50-talskläder och andra tillbehör från dessa tider.
I Nostalgi-kalendern hittar du underbara bilder tagna i nutid i miljöer från förr.Tjejerna i kalendern är givetvis från Älvdalen! Den kostar 150 kronor och du hittar den bland annat på Emmas Optik, Backlund Skor, Tuvan i Mora eller beställ den på lindagrannas@gmail.com
Du kommer även kunna köpa den på flygfältet under musik-& motorfestivalen där tjejerna ska via upp kläder på modevisning.
Nostalgi-kalendern - en härlig kalender från Älvdalen. 
Hos Skrot-Micke i Lövnäs hittar men ett nostalgi-museum..
...väl värt ett besök på Finnmarksdagen varje år!
Under Finnmarksdagen igår i Lövnäs råkade jag "hamna" hemma hos Skrot-Micke, i hans garage.  Vilket museum! En gång om året ställer Micke iordning garaget och visar upp sina samlarobjekt för allmänheten.

På Finmarksdagen kan du fika i "garaget" - givetvis i möbler med 50-talskänsla!
Troligtvis finns det många fler i kommunen som har idéer och arbetar med motor och tillbehör - jag har säkert glömt eller så har jag inte kännedom om er.
Jag tror att det är ett lyckat tema att spinna vidare på. Kan man samarbeta och arbeta "utåt" och profilera sig tillsammans finns det stora möjligheter att sätta Älvdalen på kartan!

//Karin Hellström