Älvdalens företagsmässa 2013

I helgen var det dags för Älvdalens Företagsmässa 2013. Den 26 april slogs portarna upp, och inne i ishallen fanns ett 60-tal utställare. Allt som allt var det 1500 betalande besökare (och till dessa 1500 betalande kan man lägga till lika många besökare, som t.ex. barn, hjälpredor till utställarna som inte betalar inträde). På fredagen var det mycket välbesökt, trots att det var en helt vanlig vardag. Lördagens mässa var smockfull med besökare. Mässfesten på fredagskvällen, som var till för utställarna, var fullsatt med 70 gäster. Under de båda mässdagarna fanns gratis hoppborg för barnen – vilket var väldigt uppskattat, hoppborgen var nämligen konstant full av barn – både fredagen och lördagen.
Den bland barnen omåttligt populära hoppborgen på Företagsmässan.
Klockan 10.00 på fredagen invigdes företagsmässan av Företagarna Dalarnas ordförande Karin Ringsby och kommunalråden Kjell Tenn och Nils-Åke Norman. Under de två mässdagarna var Karin Hellström konferencier.

Torbjörn Wallin berättade om Musik & Motorfestivalen som kommer att hållas vecka 32. Just nu är man i full gång med planering av festivalveckan. I år finns det en hel del nyheter - som exempelvis drive in bingo veteranbåtsracing. Läs mer: http://www.musikomotor.se/

Björn Söderberg – en entreprenör utan gränser – höll en föreläsning som började 12.30. En mycket inspirerande föreläsning! Björn är entreprenör i Katmandu, Nepal, där han började sin karriär med att göra julkort av återvunnet papper. Julkorten levererades två dagar för sent, men ändå gav han inte upp. Björn berättade att de som aldrig försökt aldrig misslyckats – medan de som försöker misslyckas flera gånger, men det är också de som försöker som lyckas förr eller senare, att man måste våga ta steget. Läs mer om Björn.
Björn Söderberg - entreprenör utan gränser.
14.00 Vasaloppsarenan diskuterades mellan Anders Selling - VD Vasaloppet, Maria Rydqvist, Bergsgården och Sportkullan. Tanken är att Vasaloppskommunerna (Älvdalen, Mora och Malung-Sälen) ska driva vasaloppsarenan tillsammans med entreprenörerna och skapa aktiviteter för turister året om - sommar som vinter, vår som höst. Bergsgården, Maria Rydqvist och Sportkullan ser stor potential i att utveckla arenan, och det finns plats för fler entreprenörer i arenan! Det finns flera leder, såsom gångleder och cykelleder, kring Vasaloppsspåret, och det är dessa som utgör Vasaloppsarenan.

Anders Selling - Vasaloppsarenan, Karin Hellström - Affärsutveckling och Kommunikation, Maria Rydqvist - Maria Rydqvist Activities & Consulting, Torbjörn Zachrisson - Bergsgården, Marie Mörk - Sportkullan.
Musikskolans duktiga elever uppträdde på scenen klockan 15.00 och spelade fantastisk musik som ljöd i hela mässhallen.
De fantastiska eleverna från musikskolan.
Älvdalens Utbildningscenter var näste man på scenen efter Musikskolan. De berättade om deras utbildningar, och som de själva uttrycker det, utexaminerar de morgondagens turismentreprenörer. En kvart före stängningen, kvart i fem, på fredagen lottades det ut ett presentkort från Dahlbergspojken på 5 000 kronor.

På Hotell Älvdalen klockan 19.00 var det dags för mässfesten, som var fullsatt med 70 matgäster. Vi serverades mycket god mat som exempelvis lammrostbiff, lax, sallader, klyftpotatis och mer. Till efterrätt fick vi cheesecake med hallonsås. Under kvällen lottades ett presentkort ut bland alla utställarna, och Visit Idre var de lyckliga vinnarna av presentkortet från Älvdalens Sportcenter.
Två glada och driftiga företagare på mässfesten, Linda Eriksson - Våran Salong och Carola Hahlin - Friskvårdsfokus.
Fullsatt på Hotell Älvdalen, på fredagkvällens mässfest.
10.00 på lördagens slogs portarna upp, och klockan 11 fick kommunalråden Nils-Åke Norman och Kjell Tenn mötas på scenen och berätta om de moodboards med temat Vision Älvdalen som de klippt och klistrat ihop. Klicka på bilden nedan för att se bättre vad de har för visioner.

Kommunalråden Nils-Åke Normans och Kjell Tenns moodboardsmed temat Vision Älvdalen.
 Älvdalens showdansare uppträdde med storslagen dansshow och barn i alla åldrar.

Några av förmågorna bland Älvdalens Showdansare.

Karin Hellström djupintervjuade Året Företagare Bengt Leandersson på Ica Supermarket i Älvdalen och Årets Nyföretagare Johanna Petersson på Backlunds skor, efter att de fått sina utmärkelser på scenen. De pratade om utveckling, vikten av att vi alla handlar lokalt och om svårigheter och glädjeämnen som företagare. Eva Pettersson - ordförande Företagarna Älvdalen, Karin Ringsby - ordförande Företagarna Dalarna och Nils-Åke Norman - kommunalråd, delade ut priserna.
Årets Nyföretagare Johanna Petersson - Backlunds skor, Nils-Åke Norman - kommunalråd, Eva Pettersson - Företagarna Älvdalen, Årets Företagare Bengt Leandersson - ICA Supermarket Olssons, Karin Ringsby - Företagarna Dalarnas ordförande.
 Modevisning bjöds besökarna på klockan 15.00. Företagen som ställde upp med kläder och accessoarer var bland annat Rockabillybutiken - Älvdalen, Backlunds skor - Älvdalen, Emmas optik - Älvdalen, Stil - Mora, Älvdalens Sportcenter, Byggvaruhuset - Älvdalen, Särna sko och klädeshandel, Systrarna Olsson Allehanda - Särna, Håkas häst och el - Särna. Även lördagens mässa avslutades med en dragning av presentkort på 5 000 kronor, denna gång på Wibergs möbler.

Här följer fler bilder från mässan...

Karin Ringsby och Inga-Lill Asplind - Företagarna Dalarna och Eva Pettersson - Företagarna Älvdalen

Sotirios Morin och hans partner Therese Folkesson, som producerar kalsongerna (med samma namn som på bilden) med ett bra grepp om paketet.

Så många besökare att det nästan kunde vara svårt att ta sig fram stundtals.

Sittande: Johanna Petersson - Backlunds skor och Bengt Leandersson - ICA Supermarket Olssons.
Stående: Eva Pettersson - Företagarna Älvdalen, Nils-Åke Norman - kommunalråd och Karin Ringsby - ordförande Företagarna Dalarna.
Lunchserveringen.

Älvdalens utbildningscenter.

Besökare och utställare i diskussioner.

Tack alla arrangörer, utställare, besökare och alla ni som skapade roliga aktiviteter på mässan med sång och dans! Jag hoppas vi ses igen 2015!Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/arets-foretagsmassa-den-26-27-april.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/04/foretagmassan-narmar-sig.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/05/foretagsmassa-i-alvdalen-13-14-maj.html
http://karinhellstrom.wordpress.com/2013/04/26/dag-1-pa-foretagsmassan-i-alvdalen/
http://karinhellstrom.wordpress.com/2013/04/28/dag-2-pa-foretagsmassan-i-alvdalen///Frida Torsein