Företagsbesök: Larz Kristerz och Stefans städservice

I dag var näringslivskontoret på företagsbesök - det blev två företagsbesök på en gång! Jag besökte Stefan Svärdh, som driver Stefans Städservice och Peter Larsson, en av medlemmarna i Larz Kristerz.

Peter Larsson, Larz Kristerz
Stefan i full färd med att putsa fönster.
Stefan Svärdh har i uppdrag att sommarstäda Larz Kristerz turnébuss, och var i full färd med det när jag kom dit på morgonen. Stefan berättar att han drivit sitt företag i över 20 år, och har i dagsläget en anställd. Han samarbetar med ett annat företag i kommunen som också har städning och liknande som verksamhetsområde. Förutom ett stort antal småjobb här och där har Stefan även flera fasta och större kunder.

Han berättar även att när RUT-avdraget började gälla, så var det lite trögt i starten innan folk började utnyttja RUT-avdraget, men efter ett tag kom det igång och har fungerat bra sedan dess.

Peter visar hur de har inrett det inne i bussen.
Efter en stund ansluter sig Peter Larsson på Larz Kristerz, som berättar att orkestern Larz Kristerz bildade företaget Larz Kristerz AB i början av 2009, i samband med att de var med i Dansbandskampen, som de dessutom vann. Företaget har fem delägare, och orkestern idag består av Peter Larsson, Trond Korsmoe, Torbjörn Eriksson, Mikael Eriksson och Anders Tegnér.

Bild från bussens entré.


Under hela 2014 har de fullbokat i kalendern, och därför passade de nu på att låta sommarstäda hela turnébussen innan de åker på sommarturné. I höst kommer de att för fjärde året i rad ha en krogshow i Tällberg, och dessutom kommer de att släppa en ny skiva i höst, sannolikt under oktober/november.

Larz Kristerz marknadsför sig mycket på webben - de har över 20 000 följare på Facebook, samt använder sig av Youtube och Twitter, förutom den "vanliga" hemsidan: http://larzkristerz.com/.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/01/bergsgarden-laddar-for-larz-kristerz.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/11/larz-kristerz-slapper-dvd-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/03/imorgon-frukostmote.html//Frida Torsein