Årets Företagare i Älvdalens kommun har korats!

I går var det fest på Idre Fjäll. Vi var ett femtiotal personer som korade årets företagare.
 
På bilden ser du Jarle Mosshäll "Årets Företagare" som har tagit fram en ny innovation.
 
 
 
 
Motiveringen lyder:
Årets företagare i Älvdalens kommun 2013 är en uppfinningsrik visionär, i en traditionell bransch. Denna entreprenör har varit verksam i samma bransch under 51 år, hans erfarenhet är en stabil grund, samtidigt som hans nyfikenhet och glöd har drivit honom vidare till en helt ny innovation. Med andra ord, årets företagare är en entreprenör ut i fingerspetsarna. 
 
Företagarna SIG (Särna, Idre, Grövelsjön) och Älvdalen, vill lyfta fram Jarle Mosshäll Idrebyggservice AB till årets företagare 2013 i Älvdalens kommun.  
Jarle slutar aldrig tro på framtiden, han drivs hela tiden av att utveckla och hitta nya lösningar. Han har beslutat att han själv vill utveckla och driva sin innovation vidare där han har sina rötter. Detta är en man som har gjort allt ifrån att utveckla företagets affärsplan till att rita specialmaskinerna till första fabriken som nu står klar, samtidigt som planerna på nästa fabrik redan är i full fart. Trots all erfarenhet och kunskap som denna entreprenör besitter är han öppen för att utbyta erfarenheter med andra. Idag är han och hans företag med i Teknikdalens inkubator program där han kan vrida och vända på sina tankar tillsammans med annan expertis för att utveckla hela produkten från idé till marknad. Jarle är en god förebild för andra entreprenörer, hans engagemang och tro på bygden smittar av sig vilket är en god grund för att bygga nätverk. Hans glöd har nått alltifrån återförsäljare, arkitekter till forskare på högskolan. Som företagare engagerar han sig i intresseorganisationer för att få till förbättringar för sitt och andras företag.  
Idag ser denne ”Drevdagsgrabbs” horisont lite annorlunda ut. Han ser en internationell marknad utan gränser framför sig.
På bilden ser du ett kollage som jag gjort av Jarles innovation.
 
Läs mer:
 
// Karin Ardefelt