Företagsbesök på Tre Björnar, Knuts bygg och Älvdalsfönster

Igår besökte näringslivskontoret och kommunalråd Peter Egardt tre företag i södra kommundelen. Vi hade nöjet att få besöka Tre Björnar, Knuts Bygg och Älvdalsfönster. Vi blir gång på gång påminda om vilka fantastiska företagare vi har i vår kommun!

Under hösten och tidig vinter har vi bokat in ett antal företagsbesök och i december åker vi till norra kommundelen på företagsbesök.

Peter Egardt, Tini Björs och Lennart Mattsson
Första företaget var Tre Börjar, där Tini Björs och Lennart Mattsson tog emot oss och berättade om när de tog över vandrarhemmet. Det var den 2 juni 2014, som de fick ta över Tre Björnar och redan den 6 juni kom de första gästerna. Tini har en bakgrund från restaurangbranschen och är arbetsterapeut och Lennart har sin bakgrund inom byggbranschen - och detta visar sig vara en bra kombination när de driver ett vandrarhem.

Ett av de fina, renoverade rummen
På Tre Björnar finns det 10 rum i huvudbyggnaden, och det finns ytterligare tre rum i stugorna på gården, samt ett i uthuset. På att göra-listan är det renovering och viss ombyggnation och de rum som hittills renoverats har renoverats med omsorg för att känslan i huset ska finnas kvar.

Göran Larsson och Peter Egardt
Andra företaget vi besökte var Göran Larsson som driver Knuts bygg. Knuts bygg är ett anrikt företag som startade redan 1938 av familjen Knuts. Familjen Knuts drev företaget vidare och under 80-talet tog Göran över driften av Knuts bygg, som är ett dotterbolag till Nya Byggvaruhuset. I dagsläget är det 20 anställda på företaget.

Eftersom Knuts bygg funnits så länge, skapas många av deras arbeten genom att andra som fått något byggt genom dem rekommenderar dem i sin tur.

Erik Petersson och linslusen Peter Egardt
Sista företagsbesöket för dagen var på Älvdalsfönster där Erik Petersson passade på att berätta om företaget. Även Älvdalsfönster är ett anrikt familjeföretag, och drivs idag av bröderna Erik och Mats som tog övertog driften av företaget 1990. Det var deras farfars far som var den som grundade företaget 1924, och i dagsläget har de 15 anställda.

Visste du att Älvdalsfönster blev årets företagare 2006? Det blev de i alla fall, och vid ungefär samma tid förvärvade de Samhalls tidigare lokaler på Näset som passade mycket bra för verksamheten.


Vi vill ge er alla ett stort tack för att vi fick komma och besöka er och lära oss mer om era verksamheter!
Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/09/foretagsbesok-lovasgarden.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/05/i-dag-har-jag-karin-ardefelt-frida.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/05/foretagsbesok-sporthotellet-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/11/foretagsbesok-i-industrins-tecken.html//Frida Torsein