Företagsbesök på Coop, Ica och Fjäril

I tisdags var näringslivskontoret och kommunalrådet ute på företagsbesök, och vi hann med tre stycken. Först ut vad Coop Älvdalen, därefter Ica i Älvdalen följt av Fjäril. Till och med hann vi ett besök av Almi, som berättade om deras nya rådgivningspaket.

Roger Dalsten, Konsum Älvdalen och
kommunalråd Peter Egardt
På Coop fick vi träffa butikschef Roger Dalsten, som klev in på posten i slutet på juli 2014. Han berättar att Konsum Norra Dalarna under november i år, fusionerades in i Coop Mitt. Han berättar också att Coop äger två lokaler, som finn i Coop-huset, mot parkeringen. Finns det intresse så hör av er till näringslivskontoret så förmedlar vi kontakten!

Kommunalråd Peter Egardt och Bengt Leandersson, Ica
Efter Coop var det dags för Ica Olssons, där Bengt Leandersson tog emot oss. Han har drivit Ica i Älvdalen sedan sju år. För fem år sedan byggde man om butiken, samt tog fram en ny organisation bland de anställda, med ledare för olika delar i butiken. De har sedan november tagit över och är nu hämtningsställe för varuförsändelser genom Schenker.

Johnny och Annet Reintjes, Fjäril
Sista företagsbesöket för dagen var i butiken och cafét Fjäril, som drivs av Annet och John Reintjes. De kommer från Holland, och har drivit butiken i Älvdalen sedan hösten 2013. I ungefär 1,5 år drev de butiken i Våmhus innan de siktade in sig på Älvdalen. I sitt sortiment har de delikatesser, både från närområdet och ostar från Holland samt blommor och lite inredningsdetaljer.

Lars-Erik Wiik, affärsrådgivare på Almi, kom förbi oss på kommunhuset efter sista företagsbesöket och han presenterade de tre nya rådgivningspaket som de tillhandahåller. Den första är "tillväxtprogram för unga företag" som riktar sig till företag som är 2-6 år gamla, och som har potential att växa, och som kanske står inför sin första tillväxtresa. Andra rådgivningspaketet är "tillväxtprogram för etablerade företag" som riktar sig till företag med minst 10 anställda, och programmet pågår i mellan 8-12 månader. Den sista är möjligheten att ha en skuggstyrelse, där 6-8 företag bildar en grupp där ett styrelsemöte hålls på varje företag och man får prova på olika positioner i en styrelse, samt att man får en dags utbildning i styrelsearbete. Alla företagen i gruppen agerar som en styrelse för det företag som är värd för styrelsemötet.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/11/foretagsbesok-pa-tre-bjornar-knuts-bygg.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/09/foretagsbesok-lovasgarden.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/05/foretagsbesok-sporthotellet-idre.html//Frida Torsein