Kampanj för återvinning av avställda bilar

En av kollegorna på Samhällsenheten, som näringslivskontoret nu ingår i, tipsade oss om att berätta om den kampanj som just nu pågår för att återvinna avställda bilar i Dalarna. Genom denna kampanj kan du få hjälp att städa bort din gamla uttjänta och avställda bil.

Kanske har du en uttjänt, avställd bil som du egentligen skulle
vilja bli av med? Passa då på nu när du kan få den hämtad kostnadsfritt.
Nu erbjuds du som äger en eller flera uttjänta och avställda bilar att under juni få hjälp att få den hämtad och återvunnen. Dalarna har valts ut som första län, och erbjudandet riktar sig till alla ägare som är mantalsskrivna i Dalarna, och som äger en eller flera avställda bilar.

Kostnadsfri hämtning och återvinning erbjuds alla som vill bli av med sin avställda bil under projekttiden. Denna hämtservice kostar normalt upp till 2000 kr beroende på transportavstånd, men är kostnadsfri i och med kampanjen.

Erbjudandet gäller från 25 april till och med 30 juni 2016 och gäller enbart avställd personbil. Du behöver den gula delen av ditt senaste registreringsbevis, både när du bokar och när vi kommer och hämtar din bil. Saknar du ditt registreringsbevis beställer du ett nytt av Transportstyrelsen.

Bilen hämtas och skrotas helt utan kostnad. Förutom att du rensar upp på tomten, får mer plats i garaget eller ladan, vinner miljön på att du återvinner både bilen och bilbatteriet. För alla gamla bilar innehåller farliga ämnen som kan börja läcka ut i naturen, till exempel bly och kvicksilver. Ämnen som vi inte vill ha i våra marker eller dricks- och fiskevatten! Bara i Dalarna finns drygt 51 000 avställda bilar. Så passa på och ring en av våra engagerade och duktiga BilRetur-anslutna bildemonterare i Dalarna, som medverkar i projektet.

FRÖBOMS BILDEMONTERING AB 0226-408 77, frobomsbildemonteringab-horndal.torget.se
ANSTA BILDEMONTERING AB FALUN 023-255 30, www.anstabildemont.se
BILSKROTCENTRALEN HB 023-123 81, bilskrotcentralen.se
ROLAND PETTERSSONS BIL AB 0248-51670, www.rpbil.com
DEMIA AB 0240-878 50, www.demia.se

Detta är ett initiativ av BilRetur och Batteriåtervinningen i samarbete med BIL Sweden och Stena Recycling.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/07/nostalgi-i-alvdalens-kommun.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/05/foretagsbesok-alvdalens-skrotaffar.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/06/oversiktsplanedag-i-idre-9-juni.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/06/oppettider-pa-idrekontoret.html


//Frida Torsein