Information från frukostmötet 24 aug 2016

På frukostmötet i onsdags på hotell Älvdalen som Företagarna i Älvdalen och kommunen arrangerar tillsammans var det ett 30-tal deltagare. Maria Rydqvist, Anna Jakobsson Pers PEAB, kommunalrådet Peter Egardt,  enhetschef samhällsenheten Karin Eriksson och Karin Ljuden från projektet F7 talade på frukostmötet.  Nedan ser du lite kort information från frukostmötet.


Vår ambassadör Maria Rydkvist  som tävlar i landslaget internationellt och för Älvdalens IF nationellt kom till frukostmötet. Hon informerade om att hon nu satsar för fullt igen på skidåkningen och att hon just nu satsning mot VM i Lahti till vintern.

 
Maria berättade dessutom att hon i  höst släpper ut en bok som handlar om kvinnlig idrott,  jämställdhet inom idrotten utifrån en rad olika aspekter, strukturer inom idrotten, om varför vi har så få kvinnliga ledare, om hur det är att vara mamma och elitidrottare, att träna under och efter en graviditet, hur det är att vara kvinna och idrottare både fysiskt och socialt, om varför idrotten fortfarande inte är jämställd.

 
Maria berättade att hon valt att skriva den bok som hon själv har saknat som tjej, kvinna, mamma under sin idrottskarriär. Boken är en nischad bok eftersom det är en idrottsbok, men Maria gav utryck om att hon hoppas att den ska kunna nå stora delar av idrottssverige.

Boken kommer att ges ut av Sportförlaget och den kommer att säljas och distribueras till bokhandlare men även på Marias egna hemsida.Därefter presenterade Karin Ljuden det nya projektet F7 vilket kan ge en möjlighet för företagare att få ett bollplank och stöd i utvecklingen av företaget. på F7: s hemsida och på deras Facebooksida "F7 Dalarna Företagsutveckling 7 kommuner i samverkandär" finner du vad de kan erbjuda.

Karin informerade dessutom om den kurs i sociala medier som F7 arrangerar inom kort. Klicka på bilden nedan om du vill läsa mer, här kan du dessutom anmäla dig till kursen.

Karin kontaktuppgifter: Karin Ljudén  0251-31226
karin.ljuden@alvdalen.se
 

http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/06/kurs-i-sociala-medier-for-foretag.html
Klicka på bilden om du vill läsa mer om denna föreläsning, där kan du också anmäla dig. 

Peab visade bilder och berättade om skolbygget.

Vårt kommunalråd  Peter Egardt passade på att informerade om den förändrade situationen gällande flyktingar och ensamkommande flyktingbarn som gör att kommunen från att ha letat med ljus och lykta efter lokaler för boende nu tvingats varsla personal och avveckla boenden.

Karin Eriksson Enhetschef på samhällsenheten visade var man kan finna kommunens pågående offentliga upphandlingar.  I finner man dem på Mercell, om du klicka här  kan du se vilka upphandlingar som ligger ute just nu.

Därefter presenterade Älvdalens kommuns nya ekonomichef sig, Jonas Källman.


// Karin Ardefelt