Nyhetsbrev februari 2017

Månadsvis samlar vi ihop nyttig information som vi skickar ut till alla företag i kommunen som vi har kontaktuppgifter till. För er som inte får vår information via epost lägger vi nu ut informationen på våra sociala medier får att nå så många som möjligt. Läs informationen för februari månad nedan. 

Utveckla Fulufjället
Nu söker vi företagare och organisationer med erfarenhet från att arbeta med turism i Fulufjällets nationalparker. Du kommer att ingå i en referensgrupp för framtagandet av en besöksstrategi för Fulufjällets båda nationalparker och träffas två till tre gånger under 2017-2018.
Länk


Dags att nominera årets nyföretagare och företagare!
Vi önskar få in era förslag på företag i kategorin "Årets Nyföretagare" och "Årets Företagare" i Älvdalens kommun. Maila ert förslag med motivering till frida.torsein@alvdalen.se eller karin.ardefelt@alvdalen.se. Vinnarna koras på Företagsmässan i Älvdalen 12-13 maj.
Kriterier Årets Företagare
Kriterier Årets Nyföretagare

Reklamutskick till nya medborgare
Kommunen anlitar DRS Reklam till utskick med erbjudanden och välkomnande till våra nyinflyttade. Vi vill uppmuntra er som känner att ni har utrymme att kontakta Marielle@drsreklam.se, telefon 010-4984505 på DRS för att ha med era egna erbjudanden i utskicket. Det är fint om så många erbjudanden som möjligt är från företag i vår egen kommun och inte från grannkommunerna.
Läs mer här

Save the date - kan du tjäna på gränshandel?
Vår kommun gränsar till den norska marknaden. För många företag i vår kommun är det en självklarhet att agera på såväl den norska som den svenska marknaden, men det har visat sig att det många gånger uppstår svårigheter. Den 23 mars kommer det vara en workshop i Tällberg på temat med bland annat en paneldebatt där gränshinder diskuteras. Detta är kanske något för dig och ditt företag.
Läs mer här

Uppdatering av kommunens företagsregister
Under februari månad kommer kommunens företagsregister att uppdateras. Det är företaget Update System som kommer att ringa runt till er som lagt in era uppgifter för att kontrollera att era kontaktuppgifter stämmer. Detta är kostnadsfritt för er eftersom kommunen tar den kostnaden, så blanda inte ihop detta med andra företag som ringer och vill att ni ska synas på olika stället.
Läs mer här

Företagsmässan 2017
Planera in den 12-13 maj 2017 redan nu, för då är det dags för Älvdalens företagsmässa i Älvdalens Ishall. Konferencierer kommer att vara Maria Rydqvist och Mia Strand. Ett bra tillfälle att skapa kontakter kan vara redan på fredags kvällen då det kommer att hållas en stor utställarfest. Du finner mer information i länken nedan.
Länk

Lägre arbetsgivaravgifter och sammanställning av företagsstöd
F7 har gjort en sammanställning av de olika företagsstöd som finns för företagen i Dalarna. Den finns på näringslivskontorets sida på kommunhemsidan.
Läs mer på vår blogg om lägre arbetsgivaravgift och sammanställningen

Nyföretagarrådgivning
Kanske känner du någon som funderar på att starta företag? Tipsa dem om Hannah och Lars-Erik! Älvdalens kommun har nu tagit in två företagare som ska sköta nyföretagarrådgivningen. De börjar direkt med detta, och det är Hannah Risander och Lars-Erik Wiik som kommer att stå för nyföretagarrådgivningen. Kontaktuppgifterna hittar du i länken nedan.
Läs mer här

Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/nyhetsbrev-jan.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/mojlighet-till-lagre-arbetsgivaravgift.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/las-om-lunchmote-i-grovelsjofjallen-den.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/las-om-frukostmotet-i-alvdalen-25.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/nyforetagarradgivning-i-alvdalens-kommun.html


//Frida Torsein