Läs om Företagsmässan 2017

I helgen var det en stor företagsmässa i Älvdalen. På plats fanns 102 utställare och under fredagen och lördagen som mässan var öppen kom närmare 3000 besökare. Vi kan sammanfatta det hela med en rekordmässa på många sätt.
Konferenciererna Maria Rydqvist och Mia Strand
Bland de strax över 100 utställarna fanns ett stort antal företag från hela kommunen, men även företag från andra kommuner i länet och grannlänen. Konferencierer under mässan var Mia Strand, chefredaktör på Wheels samt Maria Rydqvist, som vi alla känner till som professionell längdskidåkare och författare. Det är Företagarna Älvdalen som är grundare till Älvdalens företagsmässa och i år fick Torbjörn Wallin och Niklas Nouvel uppdraget att arrangera mässan.
Företagsmässan 2017. Mannen närmast i bild är en av
två arrangörer: Torbjörn Wallin

Företagarnas VD Günther Mårder
På fredagen fanns Günther Mårder, VD för Företagarna, på plats och han imponerades stort av Älvdalens företagsmässa. En paneldebatt hölls mellan Günther, Företagarna Älvdalens ordförande Lars Dahlberg och Region Dalarnas Hans Pontusson. På eftermiddagen kom skolchef Lars Lisspers och berättade om den nya skolan som byggs.
Årets Nyföretagare Annica Nilsson
Dalafötter
Under lördagen deltog Dalarnas landshövding Ylva Thörn, som även var med och delade ut priser. Priser delades ut i följande kategorier:
- Årets kulturpris i Älvdalens kommun - Anna Spånberg, en kläddesigner från Särna som har skogen som sin stora inspirationskälla
- Årets Kooperativ i Dalarna - Rockdale som drivs av Marit Norin och Torbjörn Zakrisson
- Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun - Dalafötter som drivs av Annica Nilsson
- Årets Företagare i Älvdalens kommun - Idre Himmelfjäll som drivs av Staffan Derning
Årets Företagare Staffan Derning,
Idre Himmelfjäll
Mässan avslutades med en modevisning där flera lokala företag visare upp det utbud vi har när det gäller kläder, skor och mycket annat.
Kulturpristagare i Älvdalens kommun
Anna Spånberg med en av sina kreationer
Vi vill passa på att tacka alla som deltog på mässan, som arrangör, utställare, föredragshållare och besökare som gjorde mässan till den härliga tillställning det var. Det är många som talat om den goda stämning som genomsyrade hela mässan. Själv har jag redan börjat längta till Företagsmässan 2019.
Även på utsidan av ishallen fanns
det företagare som ställde ut

Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/foretagsmassan-12-13-maj.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/11/infor-stundande-sasong-lyckat.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/09/valkommen-till-2017-ars-foretagsmassa.html


//Frida Torsein