Ägarskifte familjer

Vilka möjligheter finns det för dig som vill sälja eller överlåta ditt företag och vad behöver du konkret göra för att komma dit? I programmet ”Att äga med ansvar” får du under tre eftermiddagar nyttig kunskap om vad det innebär att sälja eller överlåta sitt företag. Dessutom får du en individuell träff med våra rådgivare där fokus ligger på dig och ditt företags egen situation.

Träff 1: Mån 11/9 kl 15–18 Scandic Falun
Oavsett om dina barn eller en extern person ska driva ditt företag vidare har du flera frågor att ta ställning till. Vem är den rätta köparen och hur hittar du denna? Hur kommer ni överens? Vad kan du göra för att öka företagets värde inför en försäljning?
Föreläsare:
Tony Pettersson
Grant Thornton
Helén Gustafsson
och Mathias Bergqvist
Ägarskiftescentrum

Träff 2: Mån 25/9 kl 15–18 Scandic Falun
Om du inte är säker på att du vill sälja företaget men vill hitta någon som kan driva det, hur går du då från ägarlett till ägarstyrt? Hur har andra företag gjort? Vad finns det för för- och nackdelar med olika ägarskifteslösningar?
Föreläsare:
Hans Jones
Sylwan Fenger-Krog
Hans Nyström
Berghaupt Konsult AB
Helén Gustafsson
och Mathias Bergqvist
Ägarskiftescentrum

Träff 3: Mån 16/10 kl 15–18 Scandic Falun
Vad kan göra ditt företag svårsålt? Hur jobbar en företagsmäklare och vilka olika alternativ finns för att hitta köpare? Ta del av konkreta tips och råd för hur du kan arbeta med en aktiv styrelse för att göra ditt företag framgångsrikt.
Föreläsare:
Karin Ringsby
Ringsby och Partners
Jan Wiklund
Svensk Företagsförmedling
Helén Gustafsson
och Mathias Bergqvist
Ägarskiftescentrum

Passa på att läsa denna intressanta artikel som också berör ägarskifte, om de frågor, möjligheter och hinder som kan uppstå när man vill avyttra sitt familjeföretag.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/vax-med-export-sa-har-gor-du.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/11/innehallsrikt-frukostmote-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/alvdalens-kommun-har-beviljats-narmare.html


//Frida Torsein