Nyhetsbrev juni 2017

Under juni har det hänt en hel del, och mycket är på gång efter hösten. Passa på att läsa om F7s planerade F7-lyft i kommunens norra del, våra aktiviteter för att locka inflyttare, när Svenskt Näringsliv besökte oss och mycket mer.

F7-lyftet i norra kommundelen
I september startar Näringslivskontoret i Älvdalen och F7 en kostnadsfri workshopserie för småföretagare med en uttalad vilja att växa. Träffarna sker i den Norra delen av Älvdalens Kommun (Grövelsjön, Idre & Särna) och under tre eftermiddagar á ca 4 timmar kommer vi gå igenom:
personlig effektivitet, försäljning, marknadsföring samt lönsamhet.
Träffarna leds av F7´s externa coacher med mångårig erfarenhet från
affärsvärlden och affärsutveckling. Genom F7-lyftet får du affärsförståelse, helhetsperspektiv och verktyg för att utveckla din affärsverksamhet. Programmet genomförs med en workshop varannan vecka. Max antal deltagande företag 6 st och max 2 pers/företag.
Läs mer om F7-lyftet här!

Fint utskick till nyinflyttade
Varje person som folkbokför sig i vår kommun får ett fantastiskt fin välkomstbrev som tack för att de valt att flytta till oss. I välkomstbrevet finns ett dussin unika erbjudanden från våra lokala företag i kommunen och Älvdalens kommun - en klar förbättring jämfört med det utskick vi skickat ut tidigare. Tillsammans har vi alla gjort ett riktigt bra jobb för att välkomna de som flyttar till oss!
Läs mer här

Aktivitet för att locka hit inflyttare
Under tre veckor i juli kommer näringslivskontoret att ha en monterkåta på torget på Idre Fjäll för att prata med besökare och försöka locka dem att flytta till vår kommun. Vi vill därför veta om du i ditt företag behöver personal? I så fall kan vi marknadsföra detta i montern! Det är Runi Wold och Karin Ardefelt som kommer att bemanna montern två dagar i veckan under juli.
Läs mer här

Lediga tjänster på Älvdalens kommun
Vill du jobba på Älvdalens kommun? Vi söker just nu bland annat en chef till Samhällsenheten på kommunen (den enhet näringslivskontoret hör till), projektledare till ett näringslivsprojekt, samt specialpedagog, semestervikarier inom vården samt vuxenhandläggare och fler tjänster.
Läs mer här!

Svenskt näringsliv på besök
I förra veckan var Teresa Bergkvist hos oss och gav information om de enkätsvar som sammanställts, och där Älvdalens kommun har klättrat näst bäst i landet. Teresa berättade om enkätsvaren, och visade jämförelser med tidigare år för de ca 20 deltagarna som kom från norr och söder, från företag och kommun.
Klicka här för att läsa mer

Handlingsplanen från samrådsmötena
I mitten på maj hölls ett så kallat samrådsmöte, där kommunen och företagarföreningarnas styrelser träffades för att samarbeta genom att upprätta och gå igenom en gemensam handlingsplan/prioriteringslista. Nu är denna handlingsplan renskriven och finns på vår blogg i sin helhet.
Klicka här för att komma till bloggen

Gratisbussar till våra evenemang i sommar
Vår trafikplanerare har sett till att det även i år kommer att finnas gratisbussar mellan våra olika kommundelar till tre evenemang i sommar; Fjällfestivalen i Idre, Särna Festvecka och Musik och motorfestivalen i Älvdalen. Tider och datum finner du på länken nedan. Det ska finnas möjligheter att åka buss även för den som har någon form av handikapp.
Läs mer

Viktig info

Den 1 juli -2017 träder en ny lag i kraft om e-cigaretter och påfyllningsbehållare (2017:425). Se bifogad broschyr i detta mail och du kan också läsa mer här!
Vi skickar ut den lista vi får till oss, som Svensk Handel tar fram, om vilka företag som finns på varningslistan gällande oseriösa företag. Denna finns bifogad i detta mail.
Under hösten har Almi bjudit in näringslivskontoret till en rad seminarier. Om du är intresserad av att delta med oss på dessa inspirerande och kompetensutvecklande seminarier med näringslivs inriktning, kontakta Frida Torsein senast 15 juli.

Mycket på gång när det gäller fiber
När det gäller fiber är det som vanligt mycket på gång. Vi har pratat med vår fiberansvarige kollega som gav oss en uppdatering om vad som är på gång den närmsta tiden.
Läs mer om vad som är på gång här

Funderar du på att köpa eller sälja ditt företag?
- Är det dags för generationsskifte?
- Visste du att det tar ca 3-5 år att genomföra ett skifte?
Karin Ljudén jobbar i entreprenörsprojektet F7 och erbjuder personlig och opartisk rådgivning. I F7 har vi ett nära samarbete med olika aktörer inom detta område, där vi kan erbjuda mer djupgående genomgång av processen. Tveka inte att boka en tid med Karin Ljudén för att få mer information och för att bolla dina tankar. Självklart gäller sekretess och allt är kostnadsfritt.
Läs mer om entreprenörskapsprojektet F7 här

Vi önskar en riktigt fin sommar!

Detta är sista nyhetsbrevet för sommaren, nästa kommer i augusti. Frida Torsein, Karin Ljudén (F7) och Camilla Garbergs (F7) kommer att gå på sommarsemester nu i juli och en bit in i augusti. Karin Ardefelt och Runi Wold kommer att finnas på plats under sommaren (och under juli två dagar i veckan på torget på Idre Fjäll). Vi vill passa på att önska er alla en riktigt fin sommar!
Läs mer om öppettiderna här


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/nyhetsbrev-maj-2017.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/05/nyhetsbrev-april-2017_3.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/nyhetsbrev-februari-2017.html


//Frida Torsein