Företagsbesök på Särna Camping

Under torsdagen har kommunalrådet och näringslivskontoret varit på företagsbesök i Särna. Första företaget att besöka var Särna Camping som drivs av Lena Håkansson. Hon passade på att visa och den senaste investeringen, en utbyggnad till restaurangen med fantastisk utsikt över Särnasjön som stod klar i somras.
Lena med den fina, nyligen utbyggda restaurangen
Det hela började för 20 år sedan, när Lena blev arrendator på campingen, och på den tiden var det endast öppet några månader om året. Successivt har öppettiderna ökat genom åren, till att det är öppet med endast lågsäsong under oktober, november och maj.

Förutom restaurangen i det vackra gula huset finns vandrarhem på övervåningen, husvagnsplatser samt 12 småstugor. På gång är att investera i stugor med toalett och dusch. Under 2016 köpte Lena campingen och driver den nu helt i egen regi.

Lena berättar att det är en grupp fransmän som kommer varje år, som tycker att Särna är perfekt för att träna med sina hundar och delta i Polardistans. Besökarna är till stor del utländska gäster från Holland och Tyskland, men kategorin svenska turister ökar. Lena berättar att Särna blivit mer och mer målet för de turister som kommer till skillnad från tidigare år.

Vi vill passa på att tacka Lena för att vi fick lära oss mer om Särna Camping!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/dialogmote-infor-up-to-date-missa-inte.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/tips-pa-viktig-och-kostnadsfri.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/hela-sverige-ska-leva-soker-lokala.html


//Frida Torsein