Årets Exportföretag


Vet du något företag som du vill nominera till "Årets exportföretag". I sådana fall hoppas vi att du tar dig fem minuter och nominerar detta företag.


Nomineringen måste in under denna månad, senast 31/10-17.


Klicka här och nominera "Årets exportföretag"

Årets ExportföretagÅrets Exportföretag ska uppvisa en stark utveckling av sin export och ha en gynnsam tillväxt och utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

Jag mins så väl när årets exportföretag i Dalarna blev PRESSMASTER AB vilka tillverkare kundanpassade kontaktpressningsverktyg. Det var 2012 som Pressmaster AB blev Årets Exportföretag i Dalarna , fantastiskt måste jag bara säga!

År 2012 löd juryns motivering: PRESSMASTER AB i Älvdalens framgångar bygger på 35 års yrkesskicklighet och förmågan att genom prestigefyllda innovationer ständigt ligga i framkant De exporterar 85 % av sin tillverkning till bland annat Europa, USA och Japan. Företaget har under flera år haft en betydande ökning i omsättning och i exporten likaså. Ambitionen att växa går inte att ta miste på. Pressmasters läge kanske verkar udda men företaget har bevisat motsatsen och dess verksamhet och exports betydelse för Älvdalen är odiskutabel.


Dalarna Business beskriver att de gnom att arrangera Stjärngalan, där de delar ut Stjärnan till företag och företagare som på ett eller annat sätt har utmärkt sig, vill inspirera och lyfta fram goda exempel. Och skapa en regional träffpunkt för de som har företagandet på sin agenda.


// Karin Ardefelt