Vad händer i projektet Framsteg?

Nu har projektet Framsteg pågått i 4 månader, och det är ungefär 8 månader kvar. Projektets syfte är att väcka företagsamheten i ungdomar som är 16-25 år som varken arbetar eller studerar.

Precis vid starten av projektet var det mycket arbete med att ta fram en projektplan, informationsmaterial till ungdomar, Arbetsförmedlingen och andra berörda aktörer, ta fram infofilmer och liknande.
Informationsmaterialet till ungdomar, sida 1
I november kunde arbetet med att träffa ungdomar dra igång, och efter ett tag utkristalliserade sig vilka ungdomar som är intresserade av att ingå i Framsteg och lära sig mer om entreprenörskap. Som det ser ut just nu är det ett tiotal ungdomar inom målgruppen som är intresserade, vilket är bra med tanke på att vi inte ens är halvvägs i projektet ännu, och att det finns ett tak på 20 deltagare. Det kan vara så att vi får entreprenörskapsintresserade deltagare även från grannkommunerna.
Informationsmaterialet till ungdomar, sida 2
Det material vi ska använda för att stimulera entreprenörskap är UFs utbildningsmaterial: Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi. Vi kommer även att använda oss av delar av det material som Svenskt Näringsliv har när det gäller att stimulera företagande. Förutom det varvar vi med studiebesök på företag, inspirationsföreläsningar av företagare och mer.


För att läsa mer om projektets mål, projektplan och annat kan du gå in på denna länk till kommunens hemsida. Du hittar även Framsteg på sociala medier:
instagram - framstegalvdalen
snapchat - framstegalvdaln
Facebook - arbeteochutveckling

Känner du/är du en ungdom inom målgruppen och intresserad av att lära mer om entreprenörskap? Kontakta Frida Torsein: frida.torsein[at]alvdalen.se eller ring 0251-31 232 eller Daniel Modigh: daniel.modigh[at]alvdalen.se eller ring 0251-31 239


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/11/nu-har-projektet-framsteg-dragit-igang.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/11/sammanfattning-av-frukostmote-pa-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/12/frukostmote-i-alvdalen-6-december-2017.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/alvdalens-kommun-har-beviljats-narmare.html


//Frida Torsein