Företagsbesök Coop konsum Mitt Idre - Ny regi

Under vår företagsbesökardag i Idre gjordes det andra besöket hos Coop Konsum Mitt i Idre som de senaste fem åren drivits som ett franchiseföretag av Ann-Sofie Rönning. Från och med den första januari 2018 drivs butiken åter i Coops Mitts egen regi. Då började också Henrik Thorell jobbet som butikschef.

Ny butikschef


Henrik Thorell, ny butikschef Coop Konsum Mitt Idre

Henrik härstammar från Sollerön, och har bland annat bott och jobbat i England, USA och Stockholm. Han har tidigare jobbat med upphandlingar, affärsresor och som säljare.
För två år sedan tog hemlängtan vid och Henrik med familj flyttade tillbaka till Mora från Stockholm.
Henrik talar varmt om personalen som är butikens kärna. Butiken har åtta anställda plus extra personal vid behov.
- Vi är även postombud och apoteksombud, berättar Henrik.
Butiken har öppet alla dagar till klockan 20.00.

Samarbete kring personal

Butiken känns fräch och välkomnande. Henrik har en del planer på några förändringar och tror på en expansiv framtidsutveckling i Idre. Utmaningarna ligger främst i att Idre toppas av hög- och lågsäsong. Därför är det svårt att anställa flera året runt, eftersom behovet är störst vinter och sommar. 
- Tänk om vi tillsammans med andra butiker och/eller med fjällanläggningar kunde samverka på något sätt kring personalfrågan så att vi fick behålla personal året runt, avslutar Henrik. 

Vi tackar för beöket: Peter Egardt, kommunalråd. Camilla Garbergs och Karin Ljudén projekt F7 samt Lis Karlsson, näringslivssamordnare. 

// Lis Karlsson