Företagsbesök hos krögaren Fari Ceken som har ett familjekrogimperium

Under vår företagsbesökardag i Idre gjordes det tredje och sista besöket för denna dag hos krögaren Fari Ceken på en av hans restauranger i Idre: Restaurang Lodjuret.


Fahri Ceken 

Bott i Idre i 18 år - driver sju restauranger

Fari är kurd från Turkiet och flyttade till Sverige 1986. Fari ville till Sverige för att jobba och för att han hade släktingar här.
Efter att ha bott och jobbat i bland annat Stockholm, Östersund och Härjedalen kom han till Idre år 2000 och här blev Fari kvar.
Idag har Fari ett litet imperium med restauranger som han driver med sin familj
- Restaurang Lodjuret i Idre som ligger i Idre kulturhus.
- Askes pizzeria på Idre Fjäll.
- Restaurang Timmerkojan på Idre Fjäll.
- Café Gosen i Gördalens bystuga.
- Fjällbjörken Restaurang & Pub i Drevdagen.
- Serveringen Njupeskär vid vattenfallet.
- Golfrestaurang i Idre

Det är totalt 13 anställda plus ungdomar som jobbar extra i restaurangerna.


Viktigt anpassa sig i samhället 

Fari är inte rädd för att jobba och tycker det är viktigt att man sköter sig, har alla papper, tillstånd och annat i ordning. Han gillar att ge service, vara noggrann och seriös. Fari understryker att det är viktigt att anpassa sig dit man kommer, delta i kultur och seder samt engagera sig i samhället. Lika viktigt är det att familj och släkt hjälper varandra. Fari är verksam i en del föreningar och sitter med i bygdegårdens styrelse.

Älvdalen - bästa kommunen han bott i

Fari trivs i kommunen och säger att det är den bästa kommunen han bott i. Det är så många hjälpsamma människor i Idre och i kommunen.
På frågan om han planerar att utöka sitt imperium, ler Fari bara och svarar att det vet man aldrig.

Vi tackar för beöket den 29 januari 2018 : Peter Egardt, kommunalråd. Camilla Garbergs och Karin Ljudén projekt F7 samt Lis Karlsson, näringslivssamordnare.

// Lis Karlsson