Internationell flygplats 1,5 timme från Älvdalen

1,5 timmes bilfärd från Älvdalens kommunhus till en internationell flygplats – ja snart är det en verklighet. Vintern 2019-2020 planeras Scandinavian Mountains öppna.

Flygplatsen ger oss en stor tillväxtpotential

Just nu markbereds den 2500 meter långa landningsbanan vid Rörbäcksnäs i vår grannkommun, som till hösten ska asfalteras. Förutom bygget av flygplatsen, planeras en handelsplats om 30 000 kvm.
Flygplatsen kommer öppna en helt ny marknad för internationella turister och ger ett underlag för året runt-verksamheter.
Idag har Sälen, Idre, Trysil och Engerdal endast sju procent internationella gäster, om tio år förvänts de internationella turisterna mångdubblas.
”Like coming to Narnia” – var den engelska familjens kommentar om sin vistelsen i Trysil.
Unika naturupplevelser, ultimativa snöförhållanden, förväntningar, gott värdskap, hög service och ett brett utbud av olika aktiviteter. Det är avgörande när den engelska turisten väljer destination enligt Trevor de Villers från Norway home of skiing och Gordin Ritter från TUI.

Visste ni förresten att Scandinavian Mountains ligger intill Skandinaviens sydligaste vildmark, har 3 nationalparker och är Skandinaviens största skidområde inom 4 kommuner.

 SITE´s konferens
I tisdags medverkade vi vid SITE´s konferens "Get ready to take off 2.0" där det pratades om internationalisering och den ny-gamla flygplatsen vid Rörbäcksnäs som kommer heta Scandinavian Mountains.
Länk: SITE


Direktflyg

Scandinavian Mountains kommer bli en modern och internationella flygplats med direktflyg till/från Stockholm, London, Danmark och Södra Sverige till en början för att sedan utvecklas vidare. SAS, RyanAir, KLM, BRA, FinnAir, EasyJet, Lufthansa och Air China är några av flygbolagen som flygplatsledningen bearbetar för att dem ska förlägga rutter till Scandinavian Mountains.Snabbfakta Scandinavian Mountains

Scandinavian Mountains är en världsdestination. Sveriges och Norges största alpina destinationer, Sälenfjällen och Trysil, tillsammans med Idre och Engerdal.

Genom att skapa tillgänglighet ”rakt in i hjärtat” av regionen med förbättrad infrastruktur tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av den nya storregionen som växer fram, i Sverige och Norge.

Vi blir en regional motor som genom förbättrad tillgänglighet, fler gäster och ökad verksamhet bidrar till ökad tillväxt och fler arbetstillfällen.// Camilla Garbergs, projektledare F7 - 7 kommuner i samverkan för tillväxt.

// Lis Karlsson, näringslivssamordnare