I går var det byggstart av det första nya alpina skidområdet på över 30 år i Sverige.

I går var det byggstart av det första nya alpina skidområdet på över 30 år i Sverige. Tänk att vi i Älvdalens kommun får vara med om något så stort. Sträck på er alla där ute i stugorna, det är här det händer. Detta historiska tillfälle kommer att genera fler arbetsplatser, fler företag, fler kommuninvånare, fler gäster, mer rolig skidåkning. En så kallad snöbollseffekt startar, så nu alla sugna och duktiga entreprenörer och människor där ute. Kasta er med och följ med denna "snöboll".

Från vänster Torbjörn Wallin, vd, Peter Hultqvist, försvarsminister, Peter Egardt, kommunalråd i Älvdalen
och i den bakre raden Staffan Derning, grundare Idre Himmelfjäll.

 

Första plankan till Idre Himmelfjälls 1,7-miljardersbygge har sågats.

I går var vår försvarsminister Peter Hultkvist på Idre Himmel fjäll för att hjälpa till med att såga av den första plankan till Idre Himmelfjälls 1,7-miljardersbygge tillsammans med Älvdalens kommunalråd Peter Egardt, Idre Himmels vd Torbjörn Wallin samt grundaren till Idre Himmelfjäll Staffan Derning.

Snöbollseffekten missa inte den!

Idre Himmel fjäll menar att det nya alpina skidområdet kommer att ge en hel del jobb. Under flera år beräknas minst 150 personer sysselsättas i byggverksamhet, entreprenad, transporter och liknande. Även övrig service- och näringsverksamhet. Från julen 2019 beräknas det att Idre Himmel fjäll behöver 50 medarbetare för att drifta området, både i egen och extern regi. Redan under hösten och vintern planerar Idre Himmelfjäll att påbörja rekryteringen av nyckelpersoner som ska vara med och starta upp verksamheten , lediga tjänster kommer annonseras ut i höst.

På bilden, försvarsminister Peter Hultqvist och vårt stolta kommunalråd Peter Egardt 
Rekryteringsbehov betyder att vi är i behov av mer människor som tar chansen att flytta till vår fina kommun och av den anledningen vill vi nu passa på att uppmana människor att "Dra åt skogen". Vi vill helt enkelt välkomna fler att flytta hit till oss. Det är viktigt att våra företag finner människor att rekrytera. Därmed passar vi här på att säga.- Gör som Susanne, Beate, Ann Laure och Linus flytta till Älvdalens kommun. Klicka på länkarna nedan för att ta del av fyra karismatiska personers historia. Du länkas till deras filmer och där får du reda på varför just de har valt att flytta till vår stora och fina kommun. 
  1. 
    http://www.alvdalen.se/sv/Puffar/Dra-at-skogen1/
    Gör som Susanne Olsson Dra åt skogen 

planerade utvecklingen för området

-Ja ni läser rätt! Idre Himmel hävdar själva att de kommer att bli en av Skandinaviens största
turistanläggningar och innefatta 2 000 hektar av fjällnatur med en rad boendealternativ,
restauranger, butiker, vägar, parkeringar och tillhörande service. Redan till nästa jul 2019 ska
8 liftar, 22 alpina nedfarter, snökanoner, vattenledningar, pumphus, längdspår, skidshop, cirka
2 600 bäddar och en hel del annat vara klart.


 Pister o liftar julen 2019

Det byggs helt enkelt för fullt.

Idre Himmelfjäll informerar om att de har sålt 260 tomter för fritidshus och flerbostadshus. De informerar om att de i snitt säljer en tomt i veckan. Hus byggs för fullt samtidigt som Va-nät, vattenreservoar, elnät, fibernät byggs ut. Vi kan förstå att det måste vara lite svettigt i värmen.  
 

Pistkartan visar den planerade utvecklingen för området enligt Masterplan. De röda liftarna öppnar vintern 2019/2020 medans de svarta liftarna planeras öppna vintern 2020 och framåt.

För mer info om Idre Himmelfjäll, gå in på http://www.idrehimmelfjall.se
 
Kontaktuppgifter till Idre Himmelfjäll finner du här.
 
// Karin Ardefelt